Predsednik opštine Mionica obišao novi pogon nemačke kompanije „Auto kabel“ koji je otvoren u ovom mestu

0
1455

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je sa svojim bliskim saradnicima u utorak posetio novi fabrički pogon nemačke kompanije „Auto-Kabel“.

Janković je u razgovoru sa predstavnicima ove kompanije izrazio veliko zadovoljstvo zbog činjenice da je ovde redovna primanja obezbedilo 90 radnika, odnosno isto toliko porodica sa teritorije opštine Mionica.

Tom priliko je dodao da je to dobar zamah za ono što sledi u narednom periodu, pošto se očekuje da će do kraja sledeće godine „Auto-Kabel“ imati preko 200 zaposlenih radnika.

Pogon „Auto-Kabela“ u Mionici proizvodi elektro provodnike za potrebe auto industrije. Ova renomirana kompanija je osnovana davne 1930. godine, a danas zapošljava oko 4.000 radnika. Pored pogona širom Nemačke  ova kompanija posluje i u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Švedskoj, Kini, Japanu i Južnoj Koreji, a od nedavno i u Srbiji.

„Auto-Kabel“ sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su BMW, Ford, Tojota, Folksvagen, Jaguar, Reno, Pežo.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime