Председник општине Мионица обишао нови погон немачке компаније „Ауто кабел“ који је отворен у овом месту

0
436

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је са својим блиским сарадницима у уторак посетио нови фабрички погон немачке компаније „Ауто-Кабел“.

Јанковић је у разговору са представницима ове компаније изразио велико задовољство због чињенице да је овде редовна примања обезбедило 90 радника, односно исто толико породица са територије општине Мионица.

Том прилико је додао да је то добар замах за оно што следи у наредном периоду, пошто се очекује да ће до краја следеће године „Ауто-Кабел“ имати преко 200 запослених радника.

Pročitajte i  У Бањи Врујци изграђен терапијски центар за мултиплу склерозу: Ускоро пријем првих пацијената

Погон „Ауто-Кабела“ у Мионици производи електро проводнике за потребе ауто индустрије. Ова реномирана компанија је основана давне 1930. године, а данас запошљава око 4.000 радника. Поред погона широм Немачке  ова компанија послује и у Сједињеним Америчким Државама, Мексику, Чешкој, Швајцарској, Француској, Шведској, Кини, Јапану и Јужној Кореји, а од недавно и у Србији.

Pročitajte i  Велики пројекат ЕПС-а у Мионици: Инвестиција вредна три миолиона еура за бољи живот грађана и још већи развој привреде

„Ауто-Кабел“ сарађује са највећим произвођачима у ауто индустрији као што су БМW, Форд, Тојота, Фолксваген, Јагуар, Рено, Пежо.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име