Prikazana premontirana epizoda Nemanjića: Publika podeljena

0
554

Posle prikazivanja premontirane prve epizode Nemanjića čini se da su korekcije urodile plodom.

Serija je stilski dorađena, ponovo montirana i “uglancana”. Pojedine scene su izbačene tako da je tempo ubrzan i postignuta je dinamika potrebna da drži pažnju gledalaca.

Izbačeni su i anahronizmi, pa tako u novoj verziji ne možete čuti reči poput “Sviđaš mi se, imaš petlju”, “Hoće da nam uvale vizantijsku princezu” , a scene u kojima je dominirao “akcenat iz kruga dvojke” maksimalno su skraćene.

Pročitajte i  Plan za uništenje Srba i drugih pravoslavnih naroda: ”Slovene ratom ne možeš da pobediš. Mi ćemo im dati lažne ideale i oni će sami sebe da unište”

Na društvenim mrežama, međutim, mišljenja su i dalje podeljena. I dalje ima onih koji epizodu opisuju kao katastrofu, dok drugi smatraju da se ovako upakovana lakše gleda.

Evo nekih od komenatara sa Tvitera:

– Srbi u fazonu vau Sulejman serija je vrh(80% netačnih informacija), ali zato Nemanjići su promašaj iako ni pogledali nisu.

Pročitajte i  Budi human kao što je bila Srbija 1885: Ovakav natpis stajao u je u Ženevi u čast našem narodu zbog U ISTORIJI NEZAPAMĆENOG čina tokom ratovanja

– Gledam na RTS 1 seriju Nemanjići. Užas, loša režija, loša gluma. Ne zna se ko koga? Ko gde? Ko kome?

– Izbacili iz serije dorćolce. Deca jos nisu progovorila.
Vidim da nisu ni pesaščili da gledaju bitku. Malo se lakše gleda, ali i dalje sramota da se ovako upropasti veliki projekat.

Pročitajte i  Novčanica zbog koje se u Kraljevini SHS išlo na robiju: Naslikao ju je Paja Jovanović, a na njoj se prvi put našao lik poznate žene iz Srbije

– Kao smeta vam naglasak u a toliko ste serija progutali na engleskom u zemljama u kojima se nikad engleski nije govorio.

– RTS1 položio popravni.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime