Преукусна пита од вишања: Хрскава и сочна, најбољи слаткиш уз кафу и чај

Потребно је: 500 гр готових танких кора; 300 гр вишања; 100 гр шећера; 2-3 јаја; 2-3 кашике гриза; 50 мл уља; 200 мл јогурта; 1/2 прашка за пециво.

Припрема: Јаја умутити са шећером, додати гриз и прашак за пециво, јогурт и уље и изједначити. Прву кору намазати добијеним филом, додати другу преко ње па распоредити вишње.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Савити мало ивице и увити у ролницу и пресавити на пола. Плех премазати уљем па ређати ролнице у плех. Остатак умућених јаја и гриза све сипати преко и изравнати.

Пећи на 200 степени Ц око 40-45 мин. Посути прах шећером и ванилин шећером. Сећи кад се охлади.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...