Преврнута торта од јабука: Стара добра посластица коју многи памте и праве

0
5765

Укус који ћете обожавати!

Бисквит:

3 жуманца
6 кашика шећера
6 кашика брашна
корица лимуна
3 беланца

Карамел:

1 dl уља
80 g шећера
сок од пола лимуна
50 g млевених ораха
4-5 киселкастих јабука
рум

Надев:

Око 4 велике кашике тученог слатког шлага
око 3 велике кашике кондензованог млека
1 кесица ванилин шећера

преврнута торта од јабука

Припрема:

Уље и шећер карамелизовати до светлосмеђе боје. На намашћен калуп од 24 cm поређати огуљене јабуке нарезане на кришке. Пећи у рерни загрејаној на 220 степени 15-20 мин.

У међувремену припремити бисквит. Жуманце истући са шећером и додати брашно и снег од беланаца и све остале састојке.

Печене јабуке посути орасима и попрскати лимуновим соком. Преко јабука додати смесу за бисквит и пећи на 180 степени око 20 мин. Печен бисквит мало охладити и извадити из калупа тако што ћете га изврнути на тањир или плех.

Прелив правите по вашем укусу или једноставно премажите тученим слатким шлагом.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име