Преврнута торта од јабука: Стара добра посластица коју многи памте и праве

Укус који ћете обожавати!

Бисквит:

3 жуманца
6 кашика шећера
6 кашика брашна
корица лимуна
3 беланца

Карамел:

1 dl уља
80 g шећера
сок од пола лимуна
50 g млевених ораха
4-5 киселкастих јабука
рум

Надев:

Око 4 велике кашике тученог слатког шлага
око 3 велике кашике кондензованог млека
1 кесица ванилин шећера

преврнута торта од јабука

Припрема:

Уље и шећер карамелизовати до светлосмеђе боје. На намашћен калуп од 24 cm поређати огуљене јабуке нарезане на кришке. Пећи у рерни загрејаној на 220 степени 15-20 мин.

У међувремену припремити бисквит. Жуманце истући са шећером и додати брашно и снег од беланаца и све остале састојке.

Печене јабуке посути орасима и попрскати лимуновим соком. Преко јабука додати смесу за бисквит и пећи на 180 степени око 20 мин. Печен бисквит мало охладити и извадити из калупа тако што ћете га изврнути на тањир или плех.

Прелив правите по вашем укусу или једноставно премажите тученим слатким шлагом.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...