Пријатељство и љубав као са филмског платна: Након средње школе судбина их раздвојила, па се пронашли случајно у старачком дому

0
489

Милован Петровић и Анђа Вамзер, пријатељи из Средње учитељске школе на Убу, инспирација су за једну од невероватних прича o пријатељству и љубави, или барем филмски сценарио.

Пријатељство и љубав као са филмског платна

Заједно су играли у представи „Матура“ 1955. године и од тада се школски другови Милован и Анђа ниједном нису срели. После пола века путеви су им се поново укрстили и данас су нераздвојни у Дому за старе на Вождовцу. За њих кажу да су пример како живот у трећем добу може бити другачији.

Pročitajte i  Прича од које ћете се најежити: Овако су српски шарпланинци одбранили српско село и сељане од америчке војске

Пријатељство и љубав као са филмског платна

„И угледам њу – она шета, и рекао бих да ми је позната однекле, али да не испадне да сам ја сад неки манијак. И она седне на клупу, ја приђем, да рашчистим са тим – да л’ смо познати или нисмо. Кажем: ‘Извините, чини ми се да се однекле знамо?’“, прича Милован.

Иако је прошло много времена откако су се растали у средњој школи, није им требало много да се препознају.

Pročitajte i  "Краљица Елизабета има немањићке крви" Историчар Дејан Ристић тврди: Ево где се сада може наћи крв српске краљевске лозе

Пријатељство и љубав као са филмског платна:

„А онда сам се загледала у њега и онда је почео филм да ми се одмотава да смо ми заједно глумили тамо и препознам га и кажем: ‘Ијаааао, шефе, па то си ти’, а он каже: ‘Ја сам'”, сећа се Анђа.

Милованова жеља да буду заједно, остварила му се после 50 година.

„Било ми је драго што имам са ким да проговорим, да прошетамо, ја сам дошао са ‘југом’ овде, па мало одемо на излет“, истиче Милован.

Pročitajte i  ХИТ! КО ИХ НАЗВА ОВАКО? Ово су најсмешније комбинације имена и презимена код Срба: НЕ БИСТЕ ВЕРОВАЛИ КАКО СЕ СВЕ ЉУДИ ЗОВУ!

Обрадовала су се и деца. „Обрадовали су се што смо се нас двоје срели из школских дана да имамо о чему да причамо, да не будемо усамљени“, рекла је Анђа.

Пријатељство и љубав као са филмског платна

Данас су нераздвојни. Играју, певају у хору, а међу станарима дома на Вождовцу препознатљиви су и као главни глумачки пар.

Припремила Јелена Петровић за РТС
Фото: РТС скриншот видео

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име