PRIJEPOLJSKI UŠTIPCI: Specijalitet od heljdinog brašna odvešće vas čarobnim putevima ovog kraja!

Prijepoljski uštipci pravi su specijalitet ovog kraja

Prijepoljski kraj spaja lepotu prirode sa lepotom koju je čovek stvarao svojim rukama. Slapovi Sopotnice se survavaju sa litica u blizini Kamene Gore, sela-vazdušnje banje, sa možda najviše stogodišnjaka u Srbiji. Veličanstvena Mileševska klisura krije istoimeni manastir koji svojim freskama predstavlja vrhunce srednjevekovnog umetničkog dometa. A ko jednom proba specijalitete kojima se Prijepolje diči, imaće možda i najjači razlog da nikad ne poželi povratak u moderno vreme, vrevu i stres.

prijepoljski uštipci
Kanjon Mileševke

Uštipci sa heljdinim brašnom i domaćim pekmezom su prava poslastica.

SASTOJCI:

100 g pšeničnog brašna
100 g heljdinog brašna
2 jaja
1/2 kesice kvasca
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
1 dl vode

prijepoljski uštipci

Od svih sastojaka umesiti testo koje treba da bude veoma meko. Ostaviti pokriveno testo na toplom mestu da naraste barem 1 č.

Uštipci se formiraju tako što se nauljenom kašikom zahvata po malo testa i spušta u vrelo ulje ili mast. Prže se dok ne porumene.

Mogu se servirati kao slano jelo sa sirom, kajmakom i suvim mesom ili kao slatko preliveni sitom, medom ili domaćim pekmezom.

srbijuvolimo.rs

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...