PRINCES KROFNE: Slatkiš koji se topi u ustima

Za princes krofne vam je potrebno:

50 ml ulja

100 ml vode

4 kašike oštrog brašna

2 jaja

Krem:

300ml mleka

puding od vanile

5 kašika šećera

200 ml slatke pavlake

princes krofne

 Priprema:

Sipajte u jendnu šerpu vodu i ulje i zagrejte ih dok ne proključaju. Nakon toga sklonite ih sa vatrem pa lagano dodajte brašno uz neprestano mućenje. Kada se smesa zgusne, ostavite je sa strane da se prohladi. Kada smesa postane mlaka, dodajte u nju 1 jaje ili 2, da se smesa malo proredi.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Sve zajedno izmutite mikserom.

Dobijenom smesom napunite špric, pa oblikujte krofice po želji.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite testo da se peče oko 20 minuta.

 

Krem 

Napravite puding po uputstvu sa kesice i stavite ga sa strane da se ohladi.

Slatku pavlaku dobro umutite. Pola slatke pavlake dodajte ohlađenom kremu i dobro izmiksajte.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Ispečeno i ohlađeno testo za krofnice presecite na pola. Svaku korpicu napunite smesom od pudinga i slatkom pavlakom. Stavite poklopce i odozgo pospite šećerom u prahu.

krofnice princezice

 

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...