Za princes krofne vam je potrebno:
50 ml ulja
100 ml vode
4 kašike oštrog brašna
2 jaja
Krem:
300ml mleka
puding od vanile
5 kašika šećera
200 ml slatke pavlake
Sipajte u jendnu šerpu vodu i ulje i zagrejte ih dok ne proključaju. Nakon toga sklonite ih sa vatrem pa lagano dodajte brašno uz neprestano mućenje. Kada se smesa zgusne, ostavite je sa strane da se prohladi. Kada smesa postane mlaka, dodajte u nju 1 jaje ili 2, da se smesa malo proredi.
Sve zajedno izmutite mikserom.
Dobijenom smesom napunite špric, pa oblikujte krofice po želji.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite testo da se peče oko 20 minuta.
Krem
Napravite puding po uputstvu sa kesice i stavite ga sa strane da se ohladi.
Slatku pavlaku dobro umutite. Pola slatke pavlake dodajte ohlađenom kremu i dobro izmiksajte.
Ispečeno i ohlađeno testo za krofnice presecite na pola. Svaku korpicu napunite smesom od pudinga i slatkom pavlakom. Stavite poklopce i odozgo pospite šećerom u prahu.