Један наш познати музичар је потомак Гаврила Принципа: Ево ко је у питању!

0
9697

У питању је ни више ни мање него вођа групе Партибрејкерси Зоран Kостић Цане, што је и објаснио у интервјуу за Недељник.

-Ја сам потомак Гаврила Принципа. Мајка Гаврила Принципа и мој прадеда су рођени брат и сестра… Ми смо породично партибрејкери. Ми смо партибрејкери кроз епоху и време – рекао је Цане.

Он је том приликом покушао и да разјасни неке ствари у вези са Принципом.

Pročitajte i  MANASTIR SESTROLJIN: Strašna tragedija jedne porodice vezana je za nastanak ovog manastira

– Свашта се писало о Гаврилу. Најгоре је што су нас учили је то да је његов метак убио трудну жену. Није истина. Софија Хотек није била трудна. Она је два месеца пре доласка у Сарајево имала тежак побачај. То чак нису сами Аустријанци смислили већ наши аустријски ученици. Суштина је да је то била борба за слободу. Није могао он да напише молбу ‘Еј, Фердинанде немој да нас угњетаваш’.

Pročitajte i  Уз веру до излечења: Ево како МОЛИТВА делује на ваш организам

Јер како год гледаш кроз историју ми смо хтели да будемо Аустрији при руци, али увек смо били злоупотребљени. Гаврило није био сам. Ту су били и Хрвати, муслимани. Мехмедбашић је имао намазан нож отровом и хтео је да цара убоде у самој сарајевској већници. Чабриновић је бацио бомбу. Гаврило је из трећег покушаја урадио то што је урадио. Kао што знамо, хтели су цара да убију и Тин Ујевић и екипа. Гаврило је са својих непуних 19 година дао живот да би сви ми живели заједно – закључује Цане.

Pročitajte i  Славољуб Ковић: Дечак великог срца кога су Немци мучили и убили јер није издао своје саборце

Извор: Недељник

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име