Jedan naš poznati muzičar je potomak Gavrila Principa: Evo ko je u pitanju!

0
8402

U pitanju je ni više ni manje nego vođa grupe Partibrejkersi Zoran Kostić Cane, što je i objasnio u intervjuu za Nedeljnik.

Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i sestra… Mi smo porodično partibrejkeri. Mi smo partibrejkeri kroz epohu i vreme – rekao je Cane.

On je tom prilikom pokušao i da razjasni neke stvari u vezi sa Principom.
– Svašta se pisalo o Gavrilu. Najgore je što su nas učili je to da je njegov metak ubio trudnu ženu. Nije istina. Sofija Hotek nije bila trudna. Ona je dva meseca pre dolaska u Sarajevo imala težak pobačaj. To čak nisu sami Austrijanci smislili već naši austrijski učenici. Suština je da je to bila borba za slobodu. Nije mogao on da napiše molbu ‘Ej, Ferdinande nemoj da nas ugnjetavaš’.

Pročitajte i  Niko se nije voleo kao on i Branka! Velika ljubav sa tragičnim krajem, koja je uzdrmala zemlju

Jer kako god gledaš kroz istoriju mi smo hteli da budemo Austriji pri ruci, ali uvek smo bili zloupotrebljeni. Gavrilo nije bio sam. Tu su bili i Hrvati, muslimani. Mehmedbašić je imao namazan nož otrovom i hteo je da cara ubode u samoj sarajevskoj većnici. Čabrinović je bacio bombu. Gavrilo je iz trećeg pokušaja uradio to što je uradio. Kao što znamo, hteli su cara da ubiju i Tin Ujević i ekipa. Gavrilo je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bi svi mi živeli zajedno – zaključuje Cane.

Pročitajte i  I pravoslavci slave svetog Valentina samo drugog datuma: Popularni "Dan zaljubljenih" u stvari je paganski običaj

Izvor: Nedeljnik

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime