Природњачки центар у Свилајнцу постао је део породице најзначајнијих музеја на свету

1
1150
Природњачки центар Србије у Свилајнцу

Природњачки центар Србије Свилајнац учешћем у манифестацији “Музеји за 10”, као и обележавањем Међународног дана музеја и Европске ноћи музеја постаје део породице најзначајних светских музеја.

Фото: Природњачки центар Србије, стална поставка

На званичном сајту Museum of the World представљен је Природњачки центар из Свилајнца на следећи начин:
“Природњачки центар у Србији, који се налази у Свилајнцу, представља врло специфични спој науке, едукације, забаве и туризма на једном месту. Сам концепт музеја чини га јединственим местом на овом делу Европе.

Рај за децу и одрасле: Природњачки центар Србије у Свилајнцу јединствени музеј у овом делу Европе

Циљ Природњачког центра је да постане научно језгро региона, које ће окупити научнике и истраживаче из земље и света који би кроз различите активности размјењивали знање и њихово искуство и изнели нова научна открића и резултате на терену природних наука. Такође, са атрактивним и пополуарним садржајем светских размера ово место постаје центар забаве и једно од најпосећенијих туристичких места у Србији. Његова атрактивност лежи у јединству великог изложбеног простора и забавног дино-парка на отвореном. Стручњаци Природњачког музеја у Београду, Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду и кустоси Природњачког центра Србије у Свилајнцу учествовали су у изради свих предмета.”

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име