PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE: Recept za džem od bresaka sa ruzmarinom

Sigurno će vas oduševiti novi ukus džema od bresaka! Ruzmarin pojačava aromu voća i daje džemu izuzetno prijatan miris.

Peach Jam

Sastojci:

1,5 kg bresaka
500 gr šećera
2 kašike limunovog soka
4 mlada izdanka ruzmarina, dugačkih oko 10 cm

Priprema:

Breskve operite, oljuštite i očistite od koštica. Isecite ih na kriške i pospite šećerom i limunovim sokom, pa dodajte ruzmarin i ostavite u poklopljenoj posudi oko četiri sata. Povremeno promešajte.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

džem

Kuvajte u dubokoj šerpi uz povremeno mešanje, a posle desetak minuta izbacite ruzmarin. Pred kraj kuvanja skinite penu, a na samom kraju pritisnite krupnije komade bresaka kašikom za mešanje pire-krompira ili promešajte na kraju mikserom. Sipajte vruć džem u sterilisane tegle, zatvorite i ostavite ih zamotane dok se potpuno ne ohlade.

Lisa

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...