PROBAJTE NEŠTO DRUGAČIJE: Recept za džem od bresaka sa ruzmarinom

Sigurno će vas oduševiti novi ukus džema od bresaka! Ruzmarin pojačava aromu voća i daje džemu izuzetno prijatan miris.

Peach Jam

Sastojci:

1,5 kg bresaka
500 gr šećera
2 kašike limunovog soka
4 mlada izdanka ruzmarina, dugačkih oko 10 cm

Priprema:

Breskve operite, oljuštite i očistite od koštica. Isecite ih na kriške i pospite šećerom i limunovim sokom, pa dodajte ruzmarin i ostavite u poklopljenoj posudi oko četiri sata. Povremeno promešajte.

džem

Kuvajte u dubokoj šerpi uz povremeno mešanje, a posle desetak minuta izbacite ruzmarin. Pred kraj kuvanja skinite penu, a na samom kraju pritisnite krupnije komade bresaka kašikom za mešanje pire-krompira ili promešajte na kraju mikserom. Sipajte vruć džem u sterilisane tegle, zatvorite i ostavite ih zamotane dok se potpuno ne ohlade.

Lisa

Samo za iskusne kuvare i kuvarice: Riblji paprikaš sa severa Bačke

Počnimo sa činjenicom da je jelo pod nazivom „riba...

Bolja nego francuska: Vojvođanski recept za guščiju paštetu

Ovo luksuzno jelo koje je u ponudi najelitnijih restorana...

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina

Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla...

Radost za žene: Prolećno cveće koje će vam ulepšati baštu i terasu

Jedna od glavnih stvari kojoj se žene najviše raduju...