Продавали су кућу и за 100 марака, али нико ни данас не жели да је купи из једног морбидног разлога

0
718

Застрашујуће приче о паранормалним појавама у кући обраслој у коров резултирале су да у њој нема станара нема још од почетка деведесетих.

Лопови су све однели из куће, чији је градитељ и власник својевремено био човек којег се мештани сећају само по имену Божа. О тој кући се с времена на време појаве нове приче, али новог власника, који би је купио, нема ни у наговештају.

Cesko_Selo_02

Нико више не зна ни ко би могао да је прода јер народ не памти ни ко је био последњи власник.

„Ма, о тој кући се свашта причало и писало. Тај Божа је живео у њој са децом кратко, а када је напустио продата је неком човеку који је живео у Немачкој“, прича један од мештана Горње Борине, где се кућа и налази.
„Била је ту и једна ромска породица, али је и она кратко живела у кући о којој колају приче да је пуна духова“, прича Владимир Мићић из оближње Горње Борине и додаје да се сећа да је почетком деведесетих продавана за стотинак марака.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Сачувао је и фотографију из локалних новина објављену пре четврт века уз текст „Духови (не)станују овде“ покојног новинара Бранислава Савића.

Познат по необичним репортажама, Савић је тада писао да ко год у ову кућу уђе и проведе само једну ноћ, брже­боље настоји да је се отараси јер у њој нема мирног сна због звукова који се чују од поноћи до свитања.

„Викендица је грађена од чврстог материјала, на спрат је, само двадесет метара од асфалтног пута, на самој граници између Горње Ковиљаче и Брасине.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Да о њој не круже приче о уклетости и страви која у њој влада, вредела би читаво богатство. Овако, нуђена је за сто марака и нико је неће“, ­ писао је Савић.

Иако је са колегом провео ноћ у зидинама викендице, писао је да необичне гласове није чуо нити је видео виле и духове. А причало се, као и данас што неки препричавају, да се ноћу чула музика, плач бебе и глас жене која пева, али и тутњава, као да крдо коња пролази кроз кућу.

Други су тврдили да је на том месту, дуж потока, изгинула силна војска, да су баш под темељима куће покопане њихове кости, док су трећи покушавали да дају стручна геолошка објашњења, тврдећи да је Земљина кора на потезу Бања Ковиљача Мали Зворник “најтања на планети”, да је ова граница у кречњачком масиву у коме има шупљина, као и пећина које производе извесне звуке, поготово ноћу када у близини пругом пролази композиција, што је овде случај.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Неке домаћице тврде да су све приче о вилама и духовима измишљали пијанци, правдајући се тако пред супругама зашто су тек пред зору стигли кући и “мало под гасом“. Према неким тврдњама, кућа је променила 17 власника, а овако “ушушкана” у коров, грање и језиве приче, тешко да ће икада пронаћи новог станара.

webtribune

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име