Prolećni kolač: Osvežavajući i slastan, biće vam omiljena poslastica ovog proleća

Sastojci: 4 jaja, 10 supenih kašika prah šećera, 4 vanilin kesice šećera, kora jednog limuna, 6 supenih kašika ulja, 12 supenih kašika mekog brašn, 2 kašičice pune praška za pecivo, 350 grama mekog neslanog sira (može i krem sir), 350 mililitara slatke pavlake, 4 kesice želatina, 250 grama izmrvljenog keksa (može neki koji ima fil npr. kao toto ili noblice), 300 grama šumskog voća.

Priprema: Od 2 jaja, 5 supenih kašika šećera, 2 vanilin šećera, kore od pola limuna, 3 supene kašike ulja, 6 kašika mekog brašna i jedne ravne kašikice praška za pecivo ispeče se prva kora. Sve isto ide za drugu koru. Ispečene kore ohladiti i spremiti za filovanje.
Fil: Sir sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom, dodati 2 kesice želatina a zatim i izdrobljeni keks. Na prvu koru staviti pripremljeni fil, pa prekriti sa drugom korom na koju smo zatim stavili šumsko voće i prelili ga sa 2 kesice otopljenog želatina.
tortekolaci.com

Pročitajte i  Posna pita sa tikvicama i šampinjonima: Obradujte svoje telo zdravim obrokom
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->