Поред измена у основим школама и гимназијалци такође могу да очекује новине

0
259

И програм у гиманзијама ове године ће бити другачији. Наиме три смера општи,друштвени и природни имаће у првој години исте предмете, што сада није пракса. Гимназилаци ће моћи да бирају између 5 пакета бизнис и економија, право и глобална политика, екологија, спорт и здравље и уметност.

promene u gimanzijama1

 

То ће моћи да се измени у другој годину у зависности од интересовања. Посебни програми за надарене за математику, физику, информатику и језике остају, као и посебни програми у билингвалним и спортским одељењима. У трећем и четвртом разреду постојаће обавезност изборних предмета. Циљ ове реформе је да се повећа број гимназијалаца на 40%, а сада је он око 22%

velika skola

-Бизнис и економија усмераваће их ка студијама из те области, што је и најчешћи избор средњошколаца. Право и глобална политика су хит у свету, јер се уче политичка географија, социологија, геостратегија, политичка економија и дају велику могућност рада кроз пројекте и међупредметно повезивање садржаја. Уметнички пакет имаће акценат на визуелним уметностима и драми, јер је музички концепт развијен кроз мрежу основних и средњих музичких школа. Еколошки концепт може да има и друштвени и природни приступ, од биологије, хемије, физике до правног и економског оквира. Спорт и здравље предвиђени су за ученике који желе да студирају медицинску групацију факултета или физичко васпитање, рекао је Младен Шарчевић, министар просвете.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име