Prizor kakav se retko viđa u Srbiji: Puna sala na promociji knjige o dobru i zlu Vladete Jerotića

0
721
Vladeta Jerotić - izvor rts1

Na prvi pogled čini da je jedino što publiku u Srbiji može masovno da zainteresuje neki rijaliti program ili estradna događanja. Međutim, kada je u pitanju  događaj u kome učestvuje Vladeta Jerotić vidimo da situacija nije baš tako crna.

Na promocijij nove knjige Vladete Jerotića “Dobro i zlo trče zajedno” u Narodnoj biblioteci okupili su se i stari i mladi. Mnogi poštovaoci čuvenog srpskog akademika borili su se čak i za mesto stajanja u ozvučenom holu Narodne biblioteke.

Pročitajte i  Fatalna Srpkinja za kojom je LUDEO Keri Grant: Bila je lepša od Sofije Loren, Andrić ju je obožavao, a o njenom životu i dalje se priča

promocija

Čuveni psiholog Žarko Trebješanin tim povodom je izjavio:

-Kad ulazi Jerotić kao da ulazi svetac ili ne daj Bože, estradna zvezda, što je izazvalo gromoglasan aplauz.

Vladeta Jerotić govorio je o dobru i zlu, te je rekao da se zna odakle potiče dobro, aludirajući na Boga, ali je nejasno odakle potiče zlo.

Profesor Jerotić istakao je i da se svako ljudsko biće suočava sa ovim pitanjem još od začeća, navodeći primer da, prilikom neuspelog abortusa, fetus pamti da je majka pokušala da abortira.

Pročitajte i  Nema ih u Svetom pismu, a čuli smo za 7 smrtnih grehova: Budite oprezni! Iz njih proizilaze svi drugi gresi i poroci

I sam akademik kaže da se nalazi u večitoj dilemi kada je u pitanju dobro i zlo- da li trče zajedno ili uporedo.

Jerotić se osvrnuo i na problem današnje porodice i čoveka u vreme krize. Poručio je da onaj ko ima materijalnu sigurnost valja da nađe duhovnu ispunjenost, a onaj ko nije materijalno opskrbljen trebalo bi da na tome poradi i popravi svoj položaj ili bar ima dvoje-troje dece jer je i to blago.

Pročitajte i  Legenda je tu: Servis za dostavu "Mr. D" počeo sa radom

Tema je bila i zamka o usavršavanju čoveka. Pričalo se i o snovima. Jerotić je ukazao na značaj pamćenja, pa čak i zapisivanja snova.

– Nije dobro ako se čovek hvali kako nikada ništa ne sanja. Svi sanjamo, samo zaboravljamo. Ako dva-tri meseca ne pamtimo šta sanjamo, onda je to znak da izbegavamo da se suočimo sa onim negativnim u nama što bi trebalo da popravljamo – kazao je on.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime