Je li ovo moguće?! Pronašla komšijin novčanik sa svega 500 dinara da bi nakon vraćanja istog pokazala svoje pravo lice

0
374

Još jedna priča o izgubljenom, pa pronađenom novčaniku ovih dana širi se društvenim mrežama, najviše iz razloga što je sve fascinirao postupak ženske osobe koja je novčanik i pronašla.

Priču je posvedočio komšija čoveka koji je novčanik izgubio, jer nije mogao da ostane ravnodušan kada je čuo šta je pre nekoliko dana doživeo njegov komšija, i ne zapita se – kuda ide ovaj svet?

Sve se odigralo u jednoj maloj ulici sa svega nekoliko zgrada. Mali komšiluk, svi se uglavnom poznaju, pozdravljaju na ulici i druže.

Pročitajte i  Odakle srpski grb na katedrali u Drezdenu? 4 ćirilična slova "S" misterija su o kojoj Nemci ne žele mnogo da govore

novčanik

Tog dana jedna ženska osoba iz istog komšiluka pronašla je novčanik ispred samog ulaza u zgradu. Iz dokumenata je saznala kome pripada novčanik i na koju adresu može da ga vrati. U pitanju je bio komšija koji živi na samo 50 metara od njene zgrade, pa je odmah otišla na njegova vrata želeći da mu vrati izgubljen predmet. Pošto ga nije pronašla kod kuće ostavila je poruku da joj se javi.

Pročitajte i  Srpski tornjak: Autohtona rasa pastirskog psa koja je, nažalost, gotovo izumrla

Čovek se silno obradovao kada je video da još uvek postoje dobri ljudi koji će vratiti izgubljeno, presrećan što neće morati ponovo da vadi sva dokumenta, i naravno odmah okrenuo njen broj.

Javila se i rekla:

– Znaš šta, ne mogu da se nalazim s tobom, moram da sačekam muža da dođe (?!) pa da se dogovorimo oko svega – a valjda će i da padne neka čast! – rekla je – dok je čovek slušao zaprepašćeno kako više puta ponavlja da očekuje neku “čast”.

Pročitajte i  Ovako je izgledala slavska trpeza starih Srba: Šta smo sačuvali do danas, a šta se promenilo kroz vekove

Inače je nezaposlen, a u novčaniku je, pored dokumenata, imao oko 500 dinara, a ona je bila sasvim dobro upućena u njegovu finansijsku situaciju (kao i sve “brižne” komšije).

Na kraju je čovek koji je o ovome pisao na Fejsbuku prokomentarisao da, pre svega, ne razume šta traži muž u celoj priči i da za bedniji potupak nije skoro čuo!

A da li ste vi?

(Espreso.rs)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime