PRORICANJE BUDUĆNOSTI: Sredstva koja su se pokazala kao najbolja i najpreciznija

0
1530

U ljudskoj je prirodi  znatiželja vezana za buduće događaje. Vreme u kojem se živelo bez televizije, časopisa i interneta, živelo se  u skladu sa prirodom.

rune-gatanje

Upravo od prirode su se tražili odgovori na ključna pitanja o budućem životu neudatih i neoženjenih.

U raznim krajevima širom naše zemlje žive ljudi, vidovnjaci koji se bave gatanjem. Obično se koriste kafa, karte, ili pasulj i prikazuju se navodne veštine.

Pročitajte i  Зашто нас нешто кошта као кајгана Светог Петра? Ево шта значи чувена изрека настала из народа

gatanje-na-karte

Oni koji nisu  vidoviti koriste čudno gatanje pomoću raznih srestava: najčešće je to, olovo, vosak, životinjska plećka, visak  ili proriču budućnost raznim vrstama karata. Ima nekoliko vrsta gatalačkih karata sa raznim  prizorima iz života koji prikazuju sreću ili nesreću.

Poznate su tarot karte koje dolaze iz vrlo daleke prošlosti i one pored osnovne funkcije meditiranja, služe i za gatanje. Tradicija gatanja postoji i u našim krajevima(duž Dunava), a neki od najstarijih zapisa potiču iz 6. veka.

Pročitajte i  Ивањданска магија: Обичаји уочи великог празника спадају у НАЈЛЕПШЕ у српској тадицији

tajna-gatanja-u-pasulj

Spaljivanje raznih žrtvenih stvari i životinja koje su namenjene  žrtvi, dolazilo se do raznih predviđanja. Gatanjem su se najviže bavile žene, i to one starije. Najčešće se gatalo pored ognjišta jer se verovalo da se dobri duhovi i demoni  skupljaju oko vatre i time pomaže u gatanju.

Najbolji je period punog meseca, pored praga kuće u prvi sumrak, pored bunara ili nekog izvora vode, u jutarnjim časovima u sredini šume, ili ponoć na raskršću.

Pročitajte i  Народни обичаји на Видовдан: У ноћи уочи празника догађа се ЧУДО, потребне су вам само 3 ствари за то!

proročica vračara

Sve su to mesta gde obitavaju duhovi, demoni duše umrlih…Po verovanju gatanjem se mogu  promeniti neke stvari na gore i ne treba često gatati. Savremeno gatanje može biti i preko kristalne kugle gde gatalac dobija posebne vizije o budućim događajima.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име