Provereni recept naših baka za skidanje kilograma: Nisu za džabe jele ovo pre obroka!

U želji da izgubi višak kilograma, većina ljudi odlučuje da izbaci neki obrok ili određene namirnice iz svoje ishrane. Ipak, da li ste ikada razmišljali na drugačiji način – da dodavanje jednog jela pre glavnog obroka zapravo može da vam pomogne mnogo više u procesu mršavljenja? Verujemo da niste! Ostanite sa nama u nastavku gde ćemo vam otkriti u čemu je trik.

Poznato je da svaki porodični ručak počinje supom ili čorbom, i to ne bez razloga! Naime, upravo ovo jelo zaslužno je za dobar rad organa za varenje, ali i manji kalorijski unos tokom glavnog jela. Iz tog razloga, supe/čorbe mogu biti odlične za mršavljenje, posebno ako su u pitanju supe koje su bogate povrćem i pune vlakana. Međutim, da bi supa bila delotvorna i da bismo iz nje izvukli maksimum potrebno je napraviti dobar izbor sastojaka i držati se određenih pravila. Zbog toga smo konsultovali nutricioniste koji su nam otkrili par važnih saveta na ovu temu.

Pročitajte i  Samo za iskusne kuvare i kuvarice: Riblji paprikaš sa severa Bačke

Uživanje u supama/čorbama može biti neograničeno, jer su supe toliko raznovrsne i ukusne da jednostavno ne možete pogrešiti sa njima. Prednost je u tome što je većina supa generalno veoma dobra sa nutritivne tačke gledišta. Uopšteno govoreći, imaju malo kalorija, vrlo malo masti i pune su zdravih sastojaka, ako naravno znamo kako da napravimo pravi izbor!

Pročitajte i  Samo za iskusne kuvare i kuvarice: Riblji paprikaš sa severa Bačke

Da li je supa najbolje sredstvo za suzbijanje apetita?

Brojke iz nedavne ankete govore same za sebe. Među 60 učesnika (30 muškaraca i 30 žena) ovog eksperimenta, koji su jeli supu 12 minuta pre svakog obroka, otkriveno je da su svi konzumirali oko 20% manje kalorija nakon glavnog obroka.

Da biste izgubili težinu, u supu treba uključiti i nemasne proteine. Dijeta sa visokim sadržajem proteina može vam pomoći da se osećate više sito u poređenju sa ishranom sa niskim sadržajem proteina, a ovo dugoročno može pomoći u regulisanju težine, kažu stručnjaci. Dakle, kada pripremate supu, razmislite o opcijama kao što su pasulj, sočivo i sitno seckano pileće belo meso bez kože. Gustina supe ili čorbe takođe može pomoći da se brže napuni stomak i tako smanji glad.

Pročitajte i  Samo za iskusne kuvare i kuvarice: Riblji paprikaš sa severa Bačke

Osim toga, prednost supe u suzbijanju apetita je i to što je jedemo veoma sporo. Naime, istraživanja pokazuju da sporija ishrana pomaže da se pre stekne osećaj sitosti, a samim tim unese i znatno manje kalorija, a da toga niste ni svesni.

Verujemo da nakon ovog teksta više nećete preskakati supu/čorbu u restoranu, te da ćete je uvrstiti u svoju redovnu ishranu. Videćete da će vam se ta odluka višestruko isplatiti!

Izvor: Stil.Kurir

Samo za iskusne kuvare i kuvarice: Riblji paprikaš sa severa Bačke

Počnimo sa činjenicom da je jelo pod nazivom „riba...

Bolja nego francuska: Vojvođanski recept za guščiju paštetu

Ovo luksuzno jelo koje je u ponudi najelitnijih restorana...

Marikin kolač sa jabukama: Recept sa Palića star preko 100 godina

Lagana i ukusna poslastica koju je gospođa Marika pronašla...

Radost za žene: Prolećno cveće koje će vam ulepšati baštu i terasu

Jedna od glavnih stvari kojoj se žene najviše raduju...