PROVERITE VAŠE ZDRAVLJE: Za samo tri minuta možete utvditi koliko ste zaista zdravi!

0
1323

Naučnici kažu kako način na koji izvodite svakodnevne aktivnosti mogu reći više o vašem zdravlju nego vađenje krvi ili skeniranje mozga.
Ovim mini-testovima možete istog trena proveriti svoje zdravlje i možda čak spasiti svoj život. Jer ako rezultati ne budu najbolji imaćete dobru motivaciju za poboljšanje zdravlja.

zdravlje


1. Stajanje na jednoj nozi

Pokušajte da stojite na jednoj nozi, širom otvorenih očiju, i ostanite u toj pozi najmanje 60 sekundi. Ako počnete da gubite ravnotežu nakon samo 20 sekundi, moguće je da je rizik od bolesti mozga povećan. U jednom japanskom istraživanju 30 odsto ispitanika koji nisu mogli da drže balans imali su moždana mikrokrvarenja. Iako je potrebno duže vremena kako bi krvarenja opasno ugrozila zdravlje (demencija, moždani udar), ona ima direktan i trenutan uticaj na ravnotežu i pamćenje.Stajanje na jednoj nozi je jednostavan test stabilnosti i mogućeg prisustva moždanih oštećenja.

Pročitajte i  Како је 13 београдских насеља добило име: Бежанија, Миљаковац, Жарково, Миријево... имају интересантне приче о свом настанку

zdravlje-2

2. Možete li… Ustati i zatim ponovo sesti?

I tako 10 puta? Ustanite i sedite 10 puta i pratite koliko će vam vremena trebati. Britansko istraživanje pokazalo je kako oni koji su mogli ustati i zatim ponovno sesti do deset puta u roku 21 sekunde, imaju veće šanse za duži život. Naime, ovaj test pokazuje koliko imate energije, koliko su snažni vaši mišići, kakva je vaša koordinacija i kakvi su disajni sistemi. Naučnici tvrde kako loši rezultati ovog testa mogu predvideti bolesti čiji se simptomi još nisu ni pojavili.

Pročitajte i  Била је једна од НЕСТВАРНО ЛЕПИХ ЖЕНА са наших простора: Стекла светску славу, а због љубави са ОЖЕЊЕНИМ ПРЕДСЕДНИКОМ нашла се у центру планетарног скандала

3. Dodirnite svoje nožne prste!

Sedite na pod, glave i leđa oslonjenih o zid. Zatim pokušajte rukama da dotaknete svoje nožne prste. Što je veća udaljenost do vaših prstiju, to je veća šansa da imate kardiovaskularne probleme. Dokazano je kako fleksibilnost tela utiče i na fleksibilnost arterija. Kada su arterije fleksibilne, krv može nesmetano cirkulisati. Ali, ako su one “zakrčene”, zbog nezdravih navika i manjka kretanja, srce će imati poteškoća u pumpanju krvi, a vaše telo će biti u opasnosti od srčanog udara.

Pročitajte i  Божије дрвце непроцењив дар природе: Расте нам у баштама, а нисмо свесни колико је лековито

zdravlje-1

http://zdravljeipriroda

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име