Pogledajte kako se Bugari provode u kafani na Staroj planini: Dolaze svakog vikenda na roštilj, muziku i prase, a mogu i da zapale cigaretu dok se vesele

0
1446
Pečeno prase je vrhunac večeri

U selu Kalna na obroncima Stare planine, vlasnik etno sela „Srna“ Saša Prokopović svakog vikenda ugosti oko 150 Bugara, koji dolaze u potrazi za dobrim provodom.
U Bugarskoj koja je u Evropskoj uniji, zabranjen je roštilj na đumur i pušenje u kafanama i restoranima. Poznato je da Bugari vole našu muziku, tako da su savršeno mesto za provod pronašli odmah preko granice u selu Kalna.
Saša Prokopović osmislio je kako da gostima veče uz roštilj i muziku bude nezaboravno. Pre ponoći, iznosi se pečeno prase, okićeno prskalicama i glavicama belog luka. Taj trenutak predstavlja vrhunac večeri i praćen je igrom oko pečenja, koje se zatim gostima služi kao torta.
Za ovaj vid zabave pročulo se u Bugarskoj, pa je jednom prilikom bugarska televizija intervjuisala vlasnika Sašu Prokopovića, nazvavši ga, zbog markantnosti i karakterističnog mladeža na licu, srpskim Robert de Nirom. Inače, Saša je izjavio da mu je njegova baba na samrti rekla da ne brine, da će ga spasiti Bugari. Tako je i bilo, pa on svake subote babi upali sveću.

Saša Prokopović, vlasnik etno sela “Srna”, u Bugarskoj poznat kao srpski Robert de Niro
Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  "Iskopaše ti oči lepa sliko"... Istina o fresci kraljice Simonide u Gračanici koju je opevao Milan Rakić

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime