Pudarski paprikaš, tradicionalno i ukusno jelo nekada specijalno spremano za čuvare vinograda. Vitezovi, čuvari vinograda-pudari, uvek su umeli i hteli da naprave lepo jelo. Suština ovog specijaliteta je da mu odličan ukus daju začini, koje su oni dodavali po svojoj želji, jednostavno ubacivali sve ono što imaju. Ovaj paprikaš se pravi i u drugoj verziji, samo od piletine, ali mi vam nudimo ovaj recept. Isprobajte ga, jelo je veoma pikantno i ukusno.

Sastojci: 6 većih glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 šargarepe, 2 paradajza, 2 babure, 3-4 krompira, Ljute aleve paprike po ukusu, supena kašika masti ili ulja, 1 kg svinjskog mesa od plećke, 1/2 kg junećeg mesa od plećke, so, biber, vegeta, aleva paprika.

Pročitajte i  Recept sa juga sa ukusom tradicije: Punjene vrtke, srpski južnjački specijalitet kog svi obožavaju

Priprema: Iseckajte na kockice luk, šargarepu, papriku, meso, paradajz i krompir. U origalnoj izvedbi trebalo bi da mast ili ulje zagrejete u kotliću, ali to možete da uradite i u dubljoj šerpi. Na to stavite luk, šargarepu, papriku i paradajz i dinstajte na laganoj vatri uz stalno mešanje sve dok ne dobije smeđu boju.

Pročitajte i  Ova biljka je pravo čudo i dar od Boga, a donosi zaradu od ČAK 12.000 evra po hektaru

Kada je to gotovo, dodajte iseckano meso, s tim što prvo ubacite junetinu, a oko 15 minuta kasnije i svinjetinu. Sve to mešati bez dodavanja vode, sve dok svinjsko meso ne poprimi belu boju. Kada se to dogodi, posolite, pobiberite, dodajte i malo vegete, pa sve to prelijte sa oko dva litra vode i kuvate na laganoj vatri, dok meso ne počne da omekšava. U tom trenutku u paprikaš stavite krompir i alevu papriku (slatku, ljutu, obe, kako vam odgovara) pa kuvajte dok krompir skroz ne odmekne.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime