Пударски паприкаш, традиционално и укусно јело некада специјално спремано за чуваре винограда. Витезови, чувари винограда-пудари, увек су умели и хтели да направе лепо јело. Суштина овог специјалитета је да му одличан укус дају зачини, које су они додавали по својој жељи, једноставно убацивали све оно што имају. Овај паприкаш се прави и у другој верзији, само од пилетине, али ми вам нудимо овај рецепт. Испробајте га, јело је веома пикантно и укусно.

Састојци: 6 већих главица црног лука, 2 чена белог лука, 2 шаргарепе, 2 парадајза, 2 бабуре, 3-4 кромпира, Љуте алеве паприке по укусу, супена кашика масти или уља, 1 кг свињског меса од плећке, 1/2 кг јунећег меса од плећке, со, бибер, вегета, алева паприка.

Pročitajte i  Кантарион: Лековита биљка која лечи сваку бољку

Припрема: Исецкајте на коцкице лук, шаргарепу, паприку, месо, парадајз и кромпир. У оригалној изведби требало би да маст или уље загрејете у котлићу, али то можете да урадите и у дубљој шерпи. На то ставите лук, шаргарепу, паприку и парадајз и динстајте на лаганој ватри уз стално мешање све док не добије смеђу боју.

Pročitajte i  Кремаста торта која се не пече: Сочна посластица са бресквама готова за трен

Када је то готово, додајте исецкано месо, с тим што прво убаците јунетину, а око 15 минута касније и свињетину. Све то мешати без додавања воде, све док свињско месо не поприми белу боју. Када се то догоди, посолите, побиберите, додајте и мало вегете, па све то прелијте са око два литра воде и кувате на лаганој ватри, док месо не почне да омекшава. У том тренутку у паприкаш ставите кромпир и алеву паприку (слатку, љуту, обе, како вам одговара) па кувајте док кромпир скроз не одмекне.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име