За припрему ове феноменалне и свима приступачне посластице потребно је одвојити око сат времена, а добијате чак 12 порција!
Састојци: 6 кришки старог хлеба, 2 кашике путера, по жељи мало сувог грожђа, 4 добро умућена јаја, 240 мл млека, 150 г шећера, кашичица цимета, кашичица ароме ваниле.
Припрема: Хлеб искидајте на коцкице и ставите у посуду за печење средње величине. По хлебу прелијте отопљени путер и ако желите да ставите суво грожђе, сада је тренутак.
У посуди умутите јаја, па додајте млеко, шећер, цимет и ванилу. Све мора да буде добро повезано. Смесу прелијте преко хлеба и лагано све притискајте виљушком, да хлеб нигде не остане сув. Пеците 45 минута у рерни претходно загрејаној на 175 минута.