Punjene pljeskavice – Najbolji gurmanski ručak za celu porodicu

0
1858
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1/2 kg mlevenog mesa ili gotovog mesa za pljeskavice

malo šunke ili druge salame

malo kačkavalja

Prilog:

krompir

Priprema: Ako pljeskavice pravite od mlevenog mesa neka bude samleveno dva puta. Može mešavina junetine i svinjetine. Dodati soli, malo sode bikarbone ili praška za pecivo i zamesiti sa kiselom vodom. Meso podeliti na manje loptice.

Pročitajte i  Manastir u kome se patrijarh Pavle izlečio: Koračao je ovom stazom i doživeo isceljenje od teške bolesti

Lopticu razviti u pljeskavicu pa na nju staviti malo šunke i listove kačkavalja. Odozgo staviti drugu razvijenu pljeskavicu pa ušuškati sa strane. Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Krompir posoliti, dodati malo suvog začina, 1 kašičicu začinske paprike i ulja. Sve promešati. Sipati u plah i rasporediti pored pljeskavica. Peći na 220 stepeni Celzijusa.

Pročitajte i  Tarzan od Srbije: Čuveni Džoni Vajsmiler je rođen u Banatu, a poslednja želja bila je da mu na sahrani puste tri puta ovu stvar

Bakina kihinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime