Пуњене пљескавице – Најбољи гурмански ручак за целу породицу

Потребно је:

1/2 кг млевеног меса или готовог меса за пљескавице

мало шунке или друге саламе

мало качкаваља

Прилог:

кромпир

Припрема: Ако пљескавице правите од млевеног меса нека буде самлевено два пута. Може мешавина јунетине и свињетине. Додати соли, мало соде бикарбоне или прашка за пециво и замесити са киселом водом. Месо поделити на мање лоптице.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Лоптицу развити у пљескавицу па на њу ставити мало шунке и листове качкаваља. Одозго ставити другу развијену пљескавицу па ушушкати са стране. Ређати у плех који сте обложили пек папиром.

Kромпир посолити, додати мало сувог зачина, 1 кашичицу зачинске паприке и уља. Све промешати. Сипати у плах и распоредити поред пљескавица. Пећи на 220 степени Целзијуса.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Бакина кихиња

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...