Пуњене пљескавице – Најбољи гурмански ручак за целу породицу

0
2026
Фото: Бакина кухиња

Потребно је:

1/2 кг млевеног меса или готовог меса за пљескавице

мало шунке или друге саламе

мало качкаваља

Прилог:

кромпир

Припрема: Ако пљескавице правите од млевеног меса нека буде самлевено два пута. Може мешавина јунетине и свињетине. Додати соли, мало соде бикарбоне или прашка за пециво и замесити са киселом водом. Месо поделити на мање лоптице.

Pročitajte i  Нов рецепт за штрудлу са маком: Тесто без брашна, а одозго глазура - Уживаћете у фантастичном укусу

Лоптицу развити у пљескавицу па на њу ставити мало шунке и листове качкаваља. Одозго ставити другу развијену пљескавицу па ушушкати са стране. Ређати у плех који сте обложили пек папиром.

Kромпир посолити, додати мало сувог зачина, 1 кашичицу зачинске паприке и уља. Све промешати. Сипати у плах и распоредити поред пљескавица. Пећи на 220 степени Целзијуса.

Pročitajte i  Зимница без конзерванса: Ситне паприке у теглама са шаргарепом и першуном

Бакина кихиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име