Da krompir ne mora biti samo prilog pokazuje recept za punjene krompire zapečene u rerni! Ovo izuzetno jednostavno jelo sprema se brzo, a još brže nestaje sa tanjira. Možete ga poslužiti kao ukusan ručak ili večeru.
Potrebno vam je:
3 veća krompira,
200 grama roštiljske kobasice,
100 grama suve slanine,
200 grama mlevenog mesa,
1 praziluk,
1 crvena paprika,
so, biber, začini,
1 kašika kisele pavlake,
1 kašika majoneza,
malo senfa,
2 čena belog luka,
rendani kačkavalj,
ulje.
Priprema:
Krompir obarite sa ljuskom jedno deset minuta da ga lakše možete izdubiti, a i kraće će se peći.
Na malo ulja propržite suvu slaninu seckanu, i sečenu na krugove kobasicu, dodajte mleveno meso i praziluk, kao i zelenu papriku. Sve to dinstajte dok tečnost ne ispari. Zatim dodajte so, biber, začin i 1 čen belog luka.
Pavlaku, kačkavalj, majonez, senf i jedan čen belog luka dobro izmešajte.
Krompir prepolovite, izdubite ga i punite nadevom koji ste izdinstali. Možete odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. Stavite krompir u rernu na 200 stepeni oko 40 do 50 minuta, zatim ga izvadite i premažite kašikom mešavine pavlake, majoneza, senfa i rendanog kačkavalja i vratiti ponovo u rernu da lepo porumeni.
Ovako pečen krompir je fantastičan i zaista pravi delikates.
Bakina kuhinja