Пуњени кромпири запечени у рерни: Магичан оброк који нестаје са тањира за тили час

Да кромпир не мора бити само прилог показује рецепт за пуњене кромпире запечене у рерни! Ово изузетно једноставно јело спрема се брзо, а још брже нестаје са тањира. Можете га послужити као укусан ручак или вечеру.

Потребно вам је:

пуњени кромпир

3 већа кромпира,
200 грама роштиљске кобасице,
100 грама суве сланине,
200 грама млевеног меса,
1 празилук,
1 црвена паприка,
со, бибер, зачини,
1 кашика киселе павлаке,
1 кашика мајонеза,
мало сенфа,
2 чена белог лука,
рендани качкаваљ,
уље.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Припрема:

Кромпир обарите са љуском једно десет минута да га лакше можете издубити, а и краће ће се пећи.

На мало уља пропржите суву сланину сецкану, и сечену на кругове кобасицу, додајте млевено месо и празилук, као и зелену паприку. Све то динстајте док течност не испари. Затим додајте со, бибер, зачин и 1 чен белог лука.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Павлаку, качкаваљ, мајонез, сенф и један чен белог лука добро измешајте.

пуњени кромпир

Кромпир преполовите, издубите га и пуните надевом који сте издинстали. Можете одозго мало ставити ренданог качкаваља. Ставите кромпир у рерну на 200 степени око 40 до 50 минута, затим га извадите и премажите кашиком мешавине павлаке, мајонеза, сенфа и ренданог качкаваља и вратити поново у рерну да лепо порумени.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овако печен кромпир је фантастичан и заиста прави деликатес.

Бакина кухиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...