Посни ручак прсте да полижеш: Пуњени парадајз запечен у рерни, заситан и преукусан, а готов за само ПОЛА САТА

0
835
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

6 парадајза
1 шаргарепа
1 главица црног лука
1 шоља пиринча
влашац
со, бибер

Припрема:

Парадајз оперите, исеците горње делове, идубите га, али немојте бацати “месо” и посолите. У шерпу сипајте мало уља, а када се загреје, додајте исецкани црни и бели лук, па динстајте док не застакли. Kада поврће омекша, додајте пиринач, унутрашњост парадајза и шаргарепу изрендану на крупно ренде. Поврће прелијте водом тако да огрезне, па додајте со, бибер и зачине по укусу, те оставите да се кува 20 минута. Плех у ком ћете пећи ручак подмажите уљем, па ставите парадајз, а затим га пуните пиринчем, па му вратите “капицу”. Пеците у загрејаној рерни на 180 Ц око 20 минута, а пре сервирања га поспите сецканим влашцем.

Pročitajte i  НИКОЛУ ТЕСЛУ ЗНА ЦЕО СВЕТ, А ОВО СУ ЊЕГОВЕ 3 СЕСТРЕ: Ево каква је била њихова судбина

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име