Posni ručak prste da poližeš: Punjeni paradajz zapečen u rerni, zasitan i preukusan, a gotov za samo POLA SATA

0
679
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

6 paradajza
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
1 šolja pirinča
vlašac
so, biber

Priprema:

Paradajz operite, isecite gornje delove, idubite ga, ali nemojte bacati “meso” i posolite. U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje, dodajte iseckani crni i beli luk, pa dinstajte dok ne zastakli. Kada povrće omekša, dodajte pirinač, unutrašnjost paradajza i šargarepu izrendanu na krupno rende. Povrće prelijte vodom tako da ogrezne, pa dodajte so, biber i začine po ukusu, te ostavite da se kuva 20 minuta. Pleh u kom ćete peći ručak podmažite uljem, pa stavite paradajz, a zatim ga punite pirinčem, pa mu vratite “kapicu”. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta, a pre serviranja ga pospite seckanim vlašcem.

Pročitajte i  Poslednji zapis iz dnevnika Lenke Dunđerski krije veliku tajnu: Ljubav prema 29 godina starijem pesniku odvela ju je PRAVO U SMRT

Izvor: Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime