Посни ручак прсте да полижеш: Пуњени парадајз запечен у рерни, заситан и преукусан, а готов за само ПОЛА САТА

Састојци:

6 парадајза
1 шаргарепа
1 главица црног лука
1 шоља пиринча
влашац
со, бибер

Припрема:

Парадајз оперите, исеците горње делове, идубите га, али немојте бацати “месо” и посолите. У шерпу сипајте мало уља, а када се загреје, додајте исецкани црни и бели лук, па динстајте док не застакли. Kада поврће омекша, додајте пиринач, унутрашњост парадајза и шаргарепу изрендану на крупно ренде. Поврће прелијте водом тако да огрезне, па додајте со, бибер и зачине по укусу, те оставите да се кува 20 минута. Плех у ком ћете пећи ручак подмажите уљем, па ставите парадајз, а затим га пуните пиринчем, па му вратите “капицу”. Пеците у загрејаној рерни на 180 Ц око 20 минута, а пре сервирања га поспите сецканим влашцем.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Извор: Ствар укуса

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...