PUNJENI ŠAMPINJONI: Pikantno predjelo za sve prilike

0
2960
Za sve ljubitelje šaminjona ovo brzo i jednostavno pikantno predjelo predstavlja pravi izbor za sve prilike. Možete ga koristiti i kao dodatak glavnom jelu.
Za punjene šampinjone potrebno vam je:
  1. 250 gr većih svežih sampinjona
  2. 3 kašike maslinovog ulja
  3. 1 čen belog luka (ako ste ljubitelja jače začinjene hrane, možete da stavite i 2 čena)
  4. prstohvat majorana
  5. so
  6. biber (najbolje bi bilo da koristite biber u zrnu)
Priprema: 

Pečurke dobro operite, osušite, a zatim razdvojte drške od kapice. Vatrostalnu posudu namažite uljem, pa u nju poređajte pečurke tako da ne ispuste vodu tokom pečenja i stavite ih u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite ih do 10 minuta.

Pročitajte i  Одакле води порекло наша традиционална капа шајкача: Изненађење за многе - није у питању Шумадија

Za to vreme izgnječite ili sitno naseckajte beli luk, pa dodajte biber, majoran i so (po želji možete dodati i đumbir u prahu) i sve dobro pomešajte.

Kada šampinjoni budu gotovi, napunite ih smesom sa začinima. Predjelo poslužite toplo.

pecurke
punjene pečurke možete ukrasiti i na ovaj način

PROČITAJTE JOŠ: SLATKA POSNA TESTENINA: Široki rezanci sa orasima, šećerom, cimetom i suvim grožđem

PROČITAJTE JOŠ: BANATSKI ĆUŠPAJZ: Gurmansko jelo koje leči duh i telo

Pročitajte i  Поред ОВОГ језера заборавићете на море: Према легенди настало је од СУЗА, а пружа одмор за душу и тело

PROČITAJTE JOŠ: BUNDEVARA SA CIMETOM: Recept za posnu slatku pitu koju morate probati

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име