PUNJENI ŠAMPINJONI: Pikantno predjelo za sve prilike

Za sve ljubitelje šaminjona ovo brzo i jednostavno pikantno predjelo predstavlja pravi izbor za sve prilike. Možete ga koristiti i kao dodatak glavnom jelu.
Za punjene šampinjone potrebno vam je:
  1. 250 gr većih svežih sampinjona
  2. 3 kašike maslinovog ulja
  3. 1 čen belog luka (ako ste ljubitelja jače začinjene hrane, možete da stavite i 2 čena)
  4. prstohvat majorana
  5. so
  6. biber (najbolje bi bilo da koristite biber u zrnu)
Priprema: 

Pečurke dobro operite, osušite, a zatim razdvojte drške od kapice. Vatrostalnu posudu namažite uljem, pa u nju poređajte pečurke tako da ne ispuste vodu tokom pečenja i stavite ih u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite ih do 10 minuta.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Za to vreme izgnječite ili sitno naseckajte beli luk, pa dodajte biber, majoran i so (po želji možete dodati i đumbir u prahu) i sve dobro pomešajte.

Kada šampinjoni budu gotovi, napunite ih smesom sa začinima. Predjelo poslužite toplo.

pecurke
punjene pečurke možete ukrasiti i na ovaj način

PROČITAJTE JOŠ: SLATKA POSNA TESTENINA: Široki rezanci sa orasima, šećerom, cimetom i suvim grožđem

PROČITAJTE JOŠ: BANATSKI ĆUŠPAJZ: Gurmansko jelo koje leči duh i telo

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

PROČITAJTE JOŠ: BUNDEVARA SA CIMETOM: Recept za posnu slatku pitu koju morate probati

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...