Punjeni šampinjoni pravi izbor za sve prilike: Predjelo koje ide i uz posnu i uz mrsnu trpezu

0
1383

Za sve ljubitelje šaminjona ovo brzo i jednostavno pikantno predjelo predstavlja pravi izbor za sve prilike. Možete ga koristiti i kao dodatak glavnom jelu.

pecurke
Za punjene šampinjone potrebno vam je:

250 gr većih svežih šampinjona
3 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka (ako ste ljubitelja jače začinjene hrane, možete da stavite i 2 čena)
prstohvat majorana
so
biber (najbolje bi bilo da koristite biber u zrnu)

Pročitajte i  Pita od mlevenog mesa kakvu još niste jeli! Mesnata vekna punjena povrćem kojoj niko ne može da odoli!

Priprema: 
Pečurke dobro operite, osušite, a zatim razdvojte drške od kapice. Vatrostalnu posudu namažite uljem, pa u nju poređajte pečurke tako da ne ispuste vodu tokom pečenja i stavite ih u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite ih do 10 minuta.

Za to vreme izgnječite ili sitno naseckajte beli luk, pa dodajte biber, majoran i so (po želji možete dodati i đumbir u prahu) i sve dobro pomešajte.

Pročitajte i  POSNE KORPICE SA SUSAMOM: Korak po korak, napravite predjelo koje će vam tražiti repete na slavi!

Kada šampinjoni budu gotovi, napunite ih smesom sa začinima. Predjelo poslužite toplo.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime