Za sve ljubitelje šaminjona ovo brzo i jednostavno pikantno predjelo predstavlja pravi izbor za sve prilike. Možete ga koristiti i kao dodatak glavnom jelu.
Za punjene šampinjone potrebno vam je:
250 gr većih svežih šampinjona
3 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka (ako ste ljubitelja jače začinjene hrane, možete da stavite i 2 čena)
prstohvat majorana
so
biber (najbolje bi bilo da koristite biber u zrnu)
Priprema:
Pečurke dobro operite, osušite, a zatim razdvojte drške od kapice. Vatrostalnu posudu namažite uljem, pa u nju poređajte pečurke tako da ne ispuste vodu tokom pečenja i stavite ih u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni. Pecite ih do 10 minuta.
Za to vreme izgnječite ili sitno naseckajte beli luk, pa dodajte biber, majoran i so (po želji možete dodati i đumbir u prahu) i sve dobro pomešajte.
Kada šampinjoni budu gotovi, napunite ih smesom sa začinima. Predjelo poslužite toplo.