Пуњени шампињони прави избор за све прилике: Предјело које иде и уз посну и уз мрсну трпезу

0
545

За све љубитеље шамињона ово брзо и једноставно пикантно предјело представља прави избор за све прилике. Можете га користити и као додатак главном јелу.

pecurke
За пуњене шампињоне потребно вам је:

250 гр већих свежих шампињона
3 кашике маслиновог уља
1 чен белог лука (ако сте љубитеља јаче зачињене хране, можете да ставите и 2 чена)
прстохват мајорана
со
бибер (најбоље би било да користите бибер у зрну)

Pročitajte i  Рецепт за традиционални чачански зељаник: Српско аутохтоно јело које сви ОБОЖАВАЈУ

Припрема: 
Печурке добро оперите, осушите, а затим раздвојте дршке од капице. Ватросталну посуду намажите уљем, па у њу поређајте печурке тако да не испусте воду током печења и ставите их у рерну претходно загрејану на 200 степени. Пеците их до 10 минута.

За то време изгњечите или ситно насецкајте бели лук, па додајте бибер, мајоран и со (по жељи можете додати и ђумбир у праху) и све добро помешајте.

Pročitajte i  Раскошна ђурђевданска погача: Украсите славски колач по прелепом старом обичају

Када шампињони буду готови, напуните их смесом са зачинима. Предјело послужите топло.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име