Свима је познато да су тиквице храна са веома малом калоричном вредности, али су уз то пребогате витамином Ц, калијумом, калцијумом… Оне ојачавају мишиће и срце, смирују нерве, побољшавају концентрацију, утичу на избацивање воде из организма и самим тим утичу на правилну функцију људског организма. С обзиром на то да су приступачне свачијем џепу, требало би максимално искористити сезону овог корисног поврћа.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Овог пута смо припремили рецепт за укусне уштипке са тиквицама – оброк за чију припрему вам, веровали или не, није потребно више од 300 динара.

Потребни су вам следећи састојци: 2 тиквице, мало сецканог празилука, 1 јаје, 75 грама брашна, со и бибер по жељи, 2 кашике маслиновог уља.

Припрема: Тиквице оперите, изрендајте, посолите и ставите у цедиљку око десет минута. Истисните вишак воде и пребаците тиквице у већу посуду. Помешајте нарендане тиквице с јајетом, брашном, сољу и бибером и формирајте уштипке.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

На врућем тигању са мало маслиновог уља испеците уштипке са обе стране док не добију златносмеђу боју. Послужите са мало павлаке или младог сира и сезонске салате по жељи.

Пријатно!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име