Састојци:
10 јаја
250 g маргарина
сок од 1/2 лимуна
300 g ораха
500 g шећера
Припрема:
Од беланаца умутити 2 коре, сваку кору мутити са 200 g шећера у коју сте додали по 1-2 кашике сока од лимуна. Мутити око 5 минута док се не добије чврст шне који не пада са кашике.
У плех ставити пек папир, мало га подмазати уљем убацити беланца и лепо их распоредити. Сушити у рерни на 150 степени око сат времена ако је потребно и више. Проверити чачкалицом да ли је кора сува. Тако испећи и другу кору.
Десет жуманаца умутити са 100 г шећера па их мешати на пари док се не згусну. У то додати млевене орахе па кад се прохладе измешати са умућеним маргарином.
Прву кору намазати филом па је покрити другом мало притиснути. Филовати умућеним шлагом одозго.
Оставити да преноћи у фрижидеру и служити сутрадан.
Извор: Бакина кухиња