Толико су се волели, да су УМРЛИ ЈЕДНО ЗА ДРУГИМ: Вечна љубав чувене Риске била је као сценарио за романтични филм

0
904
Фото: Јутјуб/принтскрин

Вероватно не потоји особа код нас која не обожава улоге ове легендарне глумице! Реплике Риске, лика који је тумачила у серији “Срећни људи”, свакодневно можемо чуди!

Радмилу Савићевић била је једна од омиљенх глумица на нашим просторима!. Нема кога нису насмејале њене чувене реченице из разних серија и филмова! Публика је углавном памти по улогама брижних жена, мајки и бака.

Живот ове легендарне глумице обележила је љубав према њеном колеги Божидару Савићевићу. Њихова осећања су била толико јака, да нису могли дуго да издрже једно без другог! Многи су истицали да је по њиховој причи могао да се напише сценарио за најромантичнији филм!

Kако је рођена у Kрушевцу, управо у том граду на корзоу упознаје зубног техничара Божидара, који је био годину дана старији од ње. Обоје су наглашавали да је то била љубав на први поглед, а убрзо су је и крунисали браком.

Рада је Божидара стално ословљавала са “њен човек”!

Pročitajte i  Поучна прича: Пре него што некога осудиш, сети се да не знаш којим путевима је та особа прошла

ако је по струци био зубни техничар, он се 1948. године посветио глуми и придружио се својој супрузи на даскама које живот значе.

Радмили је играла још током Другог светског рата и тако је остало током целог живота – где је ишла она, ишао је и он. Божидар и Радмила глумили су прво у Kрушевцу, па у Нишу и на крају у Београду.- Отићи из свог родног града, оставити своје мајке, своје куће, ми смо били извор зараде која је њима омогућавала да своје дане боље проживе. То је било страшно. Ми смо отишли. Љубиша Ружић је понудио мом човеку да дођемо у Ниш. Нисмо имали стан, ништа. Глумци су у свим варијантама били сиротиња. Не жалим се. Ја сам свој живот живела онако како сам хтела – сећала се Радмила годинама касније.

Цувена Риска је увек истицала за свог човека да је изузетни леп. Међутим, знала је неретко да буде и врло љубоморна.

Pročitajte i  Посна сарма какву још нисте пробали: Фил од пиринча и ораха, са 1 тајним састојком ОДИШЕВИЋЕ СВЕ!

– Сећам се кад ми је причао како је Рада секла кулисе у Нишком позоришту, јер је у то време била веома љубоморна. Он је био популаран и леп глумац, играли су заједно у многим представама, али кад би Божа имао сцену с неком младом и лепом колегиницом, ујна би пробушила кулисе и гледала шта ради на сцени, па би му после представе пребацивала како је могао мало мање да стеже у загрљај ту партнерку. Додуше, по њеној верзији, само је размицала кулисе, али он је тврдио да је правила рупе на њима како би имала бољи поглед на сцену. Била је невероватно духовита, имала је веома добро памћење и баш је била, што би у Црној Гори рекли: жена чо’ек. Жена лаф – описала је у својој књизи Наташа Мијушковић, којој је легендарна глумца била ујна.

Иако је Радмила и била љубоморна, Божидар јој то никада није узео “за зло”. Знао је да се углавном шали, јер је биа изуетни духовита жена, са којом никада није било досадно!

Pročitajte i  Песма уз коју плачу и Срби и Грци: Болна љубав српског војника и Гркиње преточена је у химну пријатељства два народа

Живели су у складном и стабилном браку, а једина сенка над њиховом срећом била је чињеница да нису имали деце. Да то надоместе, Радмила и Божидар сву децу су волели као да су њихова.

Божидар се прилично млад разболео. А захваљујући великој бризи и пажњи Радмиле, која га је бескрајно волела, успео је да доживи старост. Није дозвољава да му се било шта деси.Њихову љубав је прекинула управо глумичина смрт, преминула је 8. новембра 2001. године.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bufonerija (@bufonerija)


Божидар је без ње издржао тек нешто више од годину дана, свакодневно је истицао колико му недостаје. Умро је 25. јануара 2003. године. Kако су цео живот провели једно уз друго, тако и данас заједно почивају на Новом гробљу у Београду у Алеји заслужних грађана.

Извор: Стил.Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име