Рајски конаци: Етно село из кога се пружа најлепши поглед на шумадијски пејзаж

0
633
Избор фотографије: https://rajskikonaci.com/

Сеоски туризам у Србији је сваке године све популарнији јер својим богатим садржајем привлачи туристе не само из наше земље већ и из иностранства.

На листи се налази велики број етно села који својом понудом могу да стану у ранг са многим европским местима истог типа.

Једно од популарнијих етно села Србије са дугом традицијом су Рајски конаци који се простиру на живописним шумадијским брдима и брежуљцима. Налазе се свега 140 километара од престонице, у селу Леушићи, у непосредној близини Горњег Милановца.

За све они који желе да их умије јутарња роса и угреје први зрак Сунца, док на чистом ваздуху уживају у мирису и укусу тек испечене погаче, са погледом на најлепше пределе Шумадије, онда су Рајски конаци право место за њих. Сам назив већ указује да ће те се овде осећати као да сте закорачили у рај.

Извор фотографије: https://rajskikonaci.com/

Љубазни домаћини су увек на располагању својим гостима и искрено се труде да им боравак на овом месту буде угодан и незабораван.

Рајски конаци су идеално место како за породични тако и за активни одмор, а све у зависности од тога како гости желе да га проведу.

Малишани могу уживати у разним спортским активностима на тек покошеној трави, трчању и игрању кроз простране ливаде, док их родитељи из својих удобних лежаљки посматрају и уживају.

За све оне који желе да буду активни током свог одмора, могу своје време употпунити дугим шетњама кроз шуме и пашњаке, купањем у реци, вожњом бициклима и уживањем у хладној изворској води и цвркуту птица.

Извор фотографије: https://rajskikonaci.com/

Гостима су на располагању комфорне смештајне јединице које су направљене од качара, млекара, амбара и помоћних објеката. Својим изгледом на најлепши начин чувају традицију, али пружају и пуну удобност. Сви објекти поседују дневну собу, купатило, кухињу и трпезаријски кутак.

Туристичка организација Србије је 2010. године уручила престижну награду „Туристички цвет“ Рајским конацима у избору за најлепше сеоско домаћинство.

Коментари који се могу наћи на интернету и друштвеним мрежама о овом етно село преносе задовољство и одушевљење свих туриста који су посетили ово рајско место, уз напомену и обећање да ће му се поново вратити.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име