Dvocifren broj rasta domaćih turista u septembru: Veliko interesovanje za banjska i planinaska mesta

0
521
Vrnjačka banja, omiljena destinacija domaćih turista

Domaći turisti su i u septembru mesecu odmor provodili u Srbiji, više nego u istom mesecu prošle godine. Oni su u septembru ostvarili 603912 noćenja, što je skoro 19% više nego u istom mesecu prošle godine.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u septembru najviše bili zainteresovani za banjska, pa potom za planinska mesta – Sokobanju, Vrnjačku Banju, Zlatibor, Beograd, Kopaonik. Destinacije koje beleže veći ukupan broj turista u prvih 9 meseci 2020. nego prošle godine su – Banja Vrdnik, Divčibare i Stara planina.

Pročitajte i  MONAH ARSENIJE JOVANOVIĆ O SVOM SPASENJU IZ PAKLA DROGE: Ovako svedoči ostroški podvižnik o izlečenju kroz veru i stradanju bliskih prijatelja

Strani turisti su, zbog još limitiranih uslova za putovanje, ostvarili 94196 noćenja, što je za 76% manje nego u istom mesecu prošle godine ali skoro 14 000 više nego u avgustu mesecu, ove godine. To ukazuje na blagi oporavak međunarodnog tržišta, uprkos ograničenjima putovanja, prouzrokovanih KOVID-19. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Bosne i Hercegovine, Turske, Crne Gore, Rusije i Nemačke.

Pročitajte i  STARI ZABORAVLJENI ZANATI: Čime su se bavile abadžije, mutavdžije, rabažije, opančari, kujundžije

Statistički podaci od januara do septembra pokazuju da je u prvih devet meseci ove godine u Republici Srbiji boravilo ukupno 1,464.664 turista, što je za 48 % manje u odnosu na period januar-septembar 2019. godine), od čega je domaćih bilo 1,110.656 (22% manje u odnosu na period januar-septembar 2019, a inostranih 354.008 ( – 75 %).

Pročitajte i  Džinovska tapiserija sa predstavom Kosovskog boja krasi francuski zamak Šenonso: Stara je 500 godina, a evo odakle je dospela

*Podsećamo da treba biti odgovoran i pridržavati se svih epidemioloških mera u cilju zaštite i sprečavanja širenja virusa KOVID-19.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime