Двоцифрен број раста домаћих туриста у септембру: Велико интересовање за бањска и планинаска места

0
259
Врњачка бања, омиљена дестинација домаћих туриста

Домаћи туристи су и у септембру месецу одмор проводили у Србији, више него у истом месецу прошле године. Они су у септембру остварили 603912 ноћења, што је скоро 19% више него у истом месецу прошле године.

Домаћи туристи су, на основу остварених ноћења, у септембру највише били заинтересовани за бањска, па потом за планинска места – Сокобању, Врњачку Бању, Златибор, Београд, Копаоник. Дестинације које бележе већи укупан број туриста у првих 9 месеци 2020. него прошле године су – Бања Врдник, Дивчибаре и Стара планина.

Pročitajte i  Сачувајмо старе обичаје: Бадњи дан још од старих времена прате КОРИНЂАШИ који најављују најрадоснији хришћански празник

Страни туристи су, због још лимитираних услова за путовање, остварили 94196 ноћења, што је за 76% мање него у истом месецу прошле године али скоро 14 000 више него у августу месецу, ове године. То указује на благи опоравак међународног тржишта, упркос ограничењима путовања, проузрокованих КОВИД-19. Највише ноћења остварили су туристи из Босне и Херцеговине, Турске, Црне Горе, Русије и Немачке.

Pročitajte i  Снажна порука др Данице Грујичић: Верујем да смо схватили да материјалне ствари и скупа путовања нису најважнија

Статистички подаци од јануара до септембра показују да је у првих девет месеци ове године у Републици Србији боравило укупно 1,464.664 туриста, што је за 48 % мање у односу на период јануар-септембар 2019. године), од чега је домаћих било 1,110.656 (22% мање у односу на период јануар-септембар 2019, а иностраних 354.008 ( – 75 %).

Pročitajte i  Америчка поштанска маркицка открива порекло Николе Тесле: Решење за све оне који су у недоумици!

*Подсећамо да треба бити одговоран и придржавати се свих епидемиолошких мера у циљу заштите и спречавања ширења вируса КОВИД-19.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име