Наш познати глумац постао епископ: Био је велика глумачка нада и рокер, а онда се повукао из јавности и ЗАМОНАШИО!

0
2811
Фото: Јутјуб/принтскрин

Некадашњи глумац Растко Лупуловић, који се замонашио и узео име Иларион, 21. маја, изабран је за викарног епископа Епархије рашко-призренске.

Лупуловић се замонашио 1996. године, а 2013. постављен је за игумана у манастиру Драганац, који се налази недалеко од Гњилана у Kосовском поморављу, пише Телеграф.

Лупуловић је рођен у Београду, а љубитељи филмске уметности га памте по улогама у филмовима “Биће боље” и “Пакет аранжман”, серији “Отворена врата”, док га обожаваоци позоришта памте не само по сјајним улогама, већ и по награди за глумачку бравуру “Зоран Радмиловић” коју је добио на Стеријином позорју у Новом Саду 1996. године.

Pročitajte i  14 правила за одлажење у цркву: Ако желите заиста да будете синови Христови испоштујте 14 канонских услова

Завршио је Факултет драмских уметности и био један од водећих глумаца своје генерације. Није био добар само пред камерама, већ и у позоришту, где се затекао сасвим случајно, када га је другарица одвукла у Омладинско позориште “Дадов”.

– Никада нисам зажалио или да сам се покајао што сам постао монах. Напротив, често ми се догађа да Богу благодарим што ми је помогао да се определим за овај пут јер, наравно, све је засновано на човековој слободној одлуци. Без слободне одлуке свакога од нас нема ни праве праве слободе… Љубав и слобода је оно нешто за чим сам ја кренуо – рекао је Лупуловић пре неколико година у емисији “Експлозив”.

Pročitajte i  Само 1 чен белог лука чини чудо за ваш организам: Ево шта све лечи и како га треба конзумирати

– Најбитнија ствар код мене је моје обраћење у хришћанство. Стицајем околности сам почео да одлазим у цркву. То ми је помогло да се спустим на земљу из неких мистификаторских облака. Уопште, хришћанин-православац је моје најближе одређење. Осећам се засићеним од рока и свега тога – рекао је Растко раније.

– Рок је негде у складу са општим начином живота, општом површношћу. Kад одем на Академију, изђускам се и вратим се кући празан и туп. На литургију одем са истим расположењем, са потребом да доживим катарзу, али кући дођем сређен и миран… – рекао је он након што се замонашио.

Pročitajte i  Православни не верују у врачаре: Чисте речи старца Пајсија одвратиће вас од посете ђавољим слугама

У сусрету са вером и традицијом, долазиш до хармоничног разрешења својих немира, а у рок животу долази до прикривања тих немира или потпуног отупљивања свих емоција. Зато људи у року изгубе ту неку креативну црту, истроше се, истроше се, истроше се… – изјавио је он тада.

(Kурир.рс/ Телеграф)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име