Sastojci: 2 jaja, 3 kašike brašna, 3 kašike kukuruznog brašna, kesica praška za pecivo, 500 ml kiselog mleka, 2 kašike ulja, 1 tikvica, malo soli, kajmak za premazivanje.

Priprema: Prvo operite, oljuštite i iseckajte tikvicu na kockice i ostavite sa strane da se ocedi višak vode.

Za to vreme, u činiji umutite jaja sa kiselim mlekom i 2 kašike ulja. Dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro sjedinite tako da dobijete jednoličnu smesu, pa dodajte oceđene komadiće tikvice.

Pročitajte i  Vreme je za zimnicu na starinski način: Spremite ljutenicu prema orginalnom receptu

Testo sipajte u uljem podmazan i ugrejan pleh , pa pecite na 200 stepeni oko pola sata. Ako volite hrskavije testo, pred sam kraj pečenja (oko 5-7 minuta) pojačajte rernu na 250 stepeni.

Čim izvadite, dok je još vrela, razljevušu premažite kajmakom. Uživajte!

Stil.kurir.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime