Јело које се и данас обожава: Старински рецепт за шуфнудле

Потребно је:

500 гр кромпира
1 жуманце
150 гр брашна
мало соли
3 кашике сира
мало кајмака за прелив
презле
уље
Припрема: Скувати кромпир у љусци, а потом га огулити. Одмах га изгњечити додати соли, жуманце, сир и брашно и умесити глатко тесто исећи на комадиће и ваљати у мале ваљке као на слици.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Kувати у сланој води док не испливају и буди мекани на додир. У шерпу сипати уља додати презле и сусам и пропржити и уваљати шуфнудле у то. Прелити са кајмаком или умућеном киселом павлаком.

Извор: Бакина кухиња

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...