Домаћице полуделе за овим рецептом: Додајте 1 тајни састојак у смесу са ајваром и добићете НАЈБОЉУ зимницу икад

0
869
Фото: Јутјуб/принтскрин/Бокина кухиња

Састојци:

5 кг црвене паприке
1 кг козијег сира (старијег)
1 веза першуновог лишћа
1 мања главица белог лука
2 дл уља

Припрема:

Паприке испећи на плотни или рингли па их покрити фолијом или кесом да се потпаре како би се лакше ољуштиле. Затим их очистите од семенки и петељки, па их исцепкати по дужини као за пинђур. Оставите их да се цеде преко ноћи. Оцеђену паприку преручите у шерпу, додајте јој ситно сецкани бели лук и уље па је добро упржити. На крају додати сино исецкан першунов лист и издробљени козји сир. Врућ ајвар сипати у вруће тегле, затворити и завити у ћебе па оставити да се тако завијене охладе (обично око 24 х).

Pročitajte i  Архитектонско чудо у Алексинцу! Снимак петоспратнице ХИТ на ИНТЕРНЕТУ: Где воде ова врата?

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име