Домаћице полуделе за овим рецептом: Додајте 1 тајни састојак у смесу са ајваром и добићете НАЈБОЉУ зимницу икад

Састојци:

5 кг црвене паприке
1 кг козијег сира (старијег)
1 веза першуновог лишћа
1 мања главица белог лука
2 дл уља

Припрема:

Паприке испећи на плотни или рингли па их покрити фолијом или кесом да се потпаре како би се лакше ољуштиле. Затим их очистите од семенки и петељки, па их исцепкати по дужини као за пинђур. Оставите их да се цеде преко ноћи. Оцеђену паприку преручите у шерпу, додајте јој ситно сецкани бели лук и уље па је добро упржити. На крају додати сино исецкан першунов лист и издробљени козји сир. Врућ ајвар сипати у вруће тегле, затворити и завити у ћебе па оставити да се тако завијене охладе (обично око 24 х).

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Извор: Ствар укуса

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...