Topi se u ustima: Baklava sa suvim grožđem, mekana i sočna, nestaće za tren

0
523
slatka pita

Laka i brza priprema savršenog deserta.

Sastojci:

500 g tankih kora
100 g mlevenih oraha
100 g mlevene plazme
3 kašike griza
100 g suvog grožđa
1 kašika prah šećera
100 ml mlake vode
100 ml ulja

Sirup:

400 g šećera
2 vanilin šećera
1 limun
sok od 1 narandže

Priprema:
Sve suve sastojke izmešati: orah, plazmu, griz, suvo grožđe, šećer, ulje i dodati mlaku vodu. Prvu koru premazati uljem po celoj površini, zatim dodati drugu i treću koru koju isto premažete. Po širini staviti u dno nadeva oko 3 kašike i izjednačiti. Uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh.

Pročitajte i  Vojvoda Živojin Mišić bio je protiv povlačenja srpske vojske preko Albanije: Imao je dve varijante kako da neprijatelju pruži otpor

Tako uraditi sa svim korama. Iseći oštrim nožem na željene rolnice i premazati ih uljem. Peći na 200°C oko 30 min. U šerpu sipati šećer i dodati oko 300 ml vode, kolutove limuna i sok od jedne narandže.
Kuvati da se malo zgusne, pa preliti preko pečenih baklava. Ostaviti da upiju.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime