Топи се у устима: Баклава са сувим грожђем, мекана и сочна, нестаће за трен

Лака и брза припрема савршеног десерта.

Састојци:

500 г танких кора
100 г млевених ораха
100 г млевене плазме
3 кашике гриза
100 г сувог грожђа
1 кашика прах шећера
100 мл млаке воде
100 мл уља

Сируп:

400 г шећера
2 ванилин шећера
1 лимун
сок од 1 наранџе

Припрема:
Све суве састојке измешати: орах, плазму, гриз, суво грожђе, шећер, уље и додати млаку воду. Прву кору премазати уљем по целој површини, затим додати другу и трећу кору коју исто премажете. По ширини ставити у дно надева око 3 кашике и изједначити. Увити у ролницу. Ређати у подмазан плех.

Тако урадити са свим корама. Исећи оштрим ножем на жељене ролнице и премазати их уљем. Пећи на 200°Ц око 30 мин. У шерпу сипати шећер и додати око 300 мл воде, колутове лимуна и сок од једне наранџе.
Kувати да се мало згусне, па прелити преко печених баклава. Оставити да упију.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...