Време је да направите бресквице: Колач кога се сећамо са носталгијом

0
1159

Потребни састојци:
3 јаја
225 мл уља
200 гр шећера
2 кашичице прашка за пециво
1 ванилин шећер
3 кашике млека
3 кашике белог брашна
450 гр брашна
5 кашика рума
5 до 6 кашика џема по  зељи
1 ванил шећер
Прехрамбене боје – жута и црвена или розе
Можете користити и есенције боја које мирису нпр.малину, ванилу, јагоду итд.

Припрема:

У посуди измешајте јаја и шећер а затим додајте млеко, уље, ванилин шећер, брашно (3 кашике) и прашак за пециво. Прекријте посуду са фолијом и оставите да одстоји у фрижидеру око 2 сата.
Након тога  у ту смесу полако додајте око 450 гр брашна. Тесто треба да је меко али да се фино одваја од посуде. По потреби додајте брашно ако је тесто премекано. Од теста направите уже ролатиће и ножем сеците тесто као за њоке. Науљите дланове и од тих комадића направите куглице. Ређајте у тепсију или плех са пек папиром. Правите размак између куглица јер ће у печењу мало надоћи. Пеците их у рерни на 150 степени око 20 минута, зависно од јачине рерне. Морају остати одозго беле. Што више потамне, више ће касније пуцати када их будемо дубили ножем.
Када су се кекси мало прохладили, припремите посуду и крените са дубљењем њихове средине. У удубљења бресквица додајте џем, ванил шећер и рум. Напуните кашичицом половине бресквица и спајајте их по две. Размутите прехрамбене боје и умачите у њих бресквице. Оставите их мало на папирном убрусу да се оцеди вишак боје. На крају их уваљајте у кристал шећер. Пријатно!

Pročitajte i  Нестварна лепота! Плутајућа острва на СКРИВЕНОМ МЕСТУ у Србији остављају БЕЗ ДАХА (ФОТО)

Извор: Лепи Брка Гастрономад Фејсбук

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име