Monday, March 17, 2025
NaslovnaNaslovnaRecept za domaći kesten pire: Zdrava, jesenja poslastica gotova za čas

Recept za domaći kesten pire: Zdrava, jesenja poslastica gotova za čas

Sastojci:

– kilogram neočišćenih kestena

– 80 grama šećera – 100 grma maslaca

– 1 limun šećer – 250 ml slatke pavlake

– 300 ml mleka

– prstohvat soli

Priprema:

Sirovo kestenje oljuštiti zasecajući gornju tvrdu koru i guleći je od donje, šire strane, ka gornjoj užoj. Tako očišćeno kestenje, na kojem je ostala tanka donja kožica, staviti u šerpu i preliti hladnom vodom da ogreznu. Dodajte prstohvat soli i kuvajte oko 10 minuta.

Odliti vodu iz kuvanog kestenja i ostaviti ih da se prohlade.

Očistiti kestenje od kožice i nastaviti kuvanje u mleku još desetak minuta.

Smesu pomeriti sa ringle i ostaviti da se prohladi. Kada je smesa prohlađena izmiksati je štapnim mikserom, dodati šećer, limun šećer, omekšali maslac i sve dobro izmešati. Ako je smesa previše čvrsta u nju dodati malo slatke pavlake i promešajte.

Pre jela ostavite u frižideru da se dobro ohladi.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments