Рецепт за домаћи кестен пире: Здрава, јесења посластица готова за час

0
302
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

– килограм неочишћених кестена

– 80 грама шећера – 100 грма маслаца

– 1 лимун шећер – 250 мл слатке павлаке

– 300 мл млека

– прстохват соли

Припрема:

Сирово кестење ољуштити засецајући горњу тврду кору и гулећи је од доње, шире стране, ка горњој ужој. Тако очишћено кестење, на којем је остала танка доња кожица, ставити у шерпу и прелити хладном водом да огрезну. Додајте прстохват соли и кувајте око 10 минута.

Pročitajte i  Данас славимо Светог апостола Матеја: Сви који имају ФИНАНСИЈСКЕ ПРОБЛЕМЕ ТРЕБА ДА ИЗГОВОРЕ ОВЕ РЕЧИ

Одлити воду из куваног кестења и оставити их да се прохладе.

Очистити кестење од кожице и наставити кување у млеку још десетак минута.

Смесу померити са рингле и оставити да се прохлади. Kада је смеса прохлађена измиксати је штапним миксером, додати шећер, лимун шећер, омекшали маслац и све добро измешати. Ако је смеса превише чврста у њу додати мало слатке павлаке и промешајте.

Pročitajte i  Поучна прича: Пре него што некога осудиш, сети се да не знаш којим путевима је та особа прошла

Пре јела оставите у фрижидеру да се добро охлади.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име