Рецепт за домаћи кестен пире: Здрава, јесења посластица готова за час

Састојци:

– килограм неочишћених кестена

– 80 грама шећера – 100 грма маслаца

– 1 лимун шећер – 250 мл слатке павлаке

– 300 мл млека

– прстохват соли

Припрема:

Сирово кестење ољуштити засецајући горњу тврду кору и гулећи је од доње, шире стране, ка горњој ужој. Тако очишћено кестење, на којем је остала танка доња кожица, ставити у шерпу и прелити хладном водом да огрезну. Додајте прстохват соли и кувајте око 10 минута.

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Одлити воду из куваног кестења и оставити их да се прохладе.

Очистити кестење од кожице и наставити кување у млеку још десетак минута.

Смесу померити са рингле и оставити да се прохлади. Kада је смеса прохлађена измиксати је штапним миксером, додати шећер, лимун шећер, омекшали маслац и све добро измешати. Ако је смеса превише чврста у њу додати мало слатке павлаке и промешајте.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Пре јела оставите у фрижидеру да се добро охлади.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...