Рецепт за домаћи ликер од јагода – пиће које осваја неодољивом аромом

Осим за припрему домаћег џема и слатког, сезону јагода треба искористити и за прављење домаћег ликера. Домаћи ликер од јагода најбоље је послужити као аперитив или самостално, уз кафу, у добром друштву или док се одмарате. Његовој мирисној ароми ретко ко може одолети, а свака домаћица способна је да направи ово, пре свега, дамско пиће.

Потребни састојци: 1 килограм јагода, 2 шоље шећера, 1 литар вотке, 100 милилитара рума.

Foto: Flickr

Припрема: Јагоде најпре опрати и очистити од петељке. Потом их треба изгњечити и посути шећером, па их тако оставити да одстоје покривене 12 сати.

Након што одстоје јагоде се пресипају у већу теглу или балон за вино и преливају се вотком и румом.

Посуду добро треба затворити и оставити на хладом месту 3 недеље. Треба их пажљиво мешати на свака 3-4 дана.

Ликер напослетку треба процедити кроз гушћу газу, сипати у стаклене флаше и тек је онда спреман за конзумирање.

Живели!

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...