Рецепт за домаћи ликер од јагода – пиће које осваја неодољивом аромом

Осим за припрему домаћег џема и слатког, сезону јагода треба искористити и за прављење домаћег ликера. Домаћи ликер од јагода најбоље је послужити као аперитив или самостално, уз кафу, у добром друштву или док се одмарате. Његовој мирисној ароми ретко ко може одолети, а свака домаћица способна је да направи ово, пре свега, дамско пиће.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Потребни састојци: 1 килограм јагода, 2 шоље шећера, 1 литар вотке, 100 милилитара рума.

Foto: Flickr

Припрема: Јагоде најпре опрати и очистити од петељке. Потом их треба изгњечити и посути шећером, па их тако оставити да одстоје покривене 12 сати.

Након што одстоје јагоде се пресипају у већу теглу или балон за вино и преливају се вотком и румом.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Посуду добро треба затворити и оставити на хладом месту 3 недеље. Треба их пажљиво мешати на свака 3-4 дана.

Ликер напослетку треба процедити кроз гушћу газу, сипати у стаклене флаше и тек је онда спреман за конзумирање.

Живели!

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...