Thursday, March 20, 2025
NaslovnaNaslovnaKorak po korak napravite sami domaći ratluk: Uz ovaj tradicionalni recept biće...

Korak po korak napravite sami domaći ratluk: Uz ovaj tradicionalni recept biće bolji od svakog kupovnog (VIDEO)

Ratluk se u Srbiji se tradicionalno služi uz šoljicu domaće kafe. Ova poslastica veoma je popularna širom arapskih zemalja i širom Balkana. Ono što je posebno karakteristično za ovu poslasticu je da se brzo i lako sprema, te da je i vi sami možete napraviti u svom domu i po svom ukusu.

Sastojci:
600 g šećera
230 ml vode
1 kašika limunovog soka
90 g kukuruznog skroba
1 kašičica vinskog praška za pecivo
575 ml vode
1 kašičica ekstrakta vanile
boja za hranu
ulje

Priprema:
U šerpicu sipajte šećer, vodu i limunov sok. Stavite na ringlu i kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri dok se šećer ne otopi. Sklonite sa ringle. U drugoj šerpici pomešajte skrob, vinski prašak za pecivo i prelijte sa 575 ml vode. Stavite na ringlu i konstantno mešajte dok smesa ne postane gusta. Zatim postepeno dodajte prethodnu smesu i konstantno mešajte. Krčkajte pola sata na laganoj vatri. nakon toga dodajte aromu vanile i boju za hranu. Umešajte. Četvrtast kalup obložite papirom za pečenje i četkicom umočenom u ulje premažite. Izlijte smesu. Nakon 3 h istresite iz kalupa i isecite na kocke. Uvaljajte u kukuruzni skrob.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments