Проверено најбољи рецепт за домаћи сладолед: Посластичарске тајне и трикови за омиљену посластицу која освежава

0
9978

Топли дани су пред нама, а сладолед је посластица која свакако може најбрже да нас расхлади. Ево једноставног рецепта за домаћи сладолед који је укуснији од многих куповних и оних у посластичарницама.

Састојци:: 2 l млека, 1 kg шећера, 1 кесица лимунтуса, 300 грама шлаг пене са укусом слатке павлаке, ароме по жељи, неко воће такође по жељи, чоколада или лешник.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Припрема: Скувати 2 l млека са 1 kg шећера (не секирајте се, неће бити слатко) и оставити да се охлади. Потом додати 1 кесицу лимунтуса, добро промешати и ставити у замрзивач до сутрадан. Затим следећег дана умутити 300 грама шлаг пене са укусом слатке павлаке, тако да буде јако чврсто, па додати кашику по кашику замрзнуте смесе (лако се вади) и мешати у великој посуди јер доста изађе.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Поделити у посуде и по укусу додати ароме, воће, чоколаду, лешник…

Ставити у замрзивач. Било би пожељно да се на два сата извади, промеша и поново врати (то урадити 2 пута).
Сладолед је фантастичан и добије се велика количина.
Пријатно!
tortekolaci.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име