Топли дани су пред нама, а сладолед је посластица која свакако може најбрже да нас расхлади. Ево једноставног рецепта за домаћи сладолед који је укуснији од многих куповних и оних у посластичарницама.
Састојци:: 2 l млека, 1 kg шећера, 1 кесица лимунтуса, 300 грама шлаг пене са укусом слатке павлаке, ароме по жељи, неко воће такође по жељи, чоколада или лешник.
Припрема: Скувати 2 l млека са 1 kg шећера (не секирајте се, неће бити слатко) и оставити да се охлади. Потом додати 1 кесицу лимунтуса, добро промешати и ставити у замрзивач до сутрадан. Затим следећег дана умутити 300 грама шлаг пене са укусом слатке павлаке, тако да буде јако чврсто, па додати кашику по кашику замрзнуте смесе (лако се вади) и мешати у великој посуди јер доста изађе.
Поделити у посуде и по укусу додати ароме, воће, чоколаду, лешник…
Ставити у замрзивач. Било би пожељно да се на два сата извади, промеша и поново врати (то урадити 2 пута).
Сладолед је фантастичан и добије се велика количина.
Пријатно!
tortekolaci.com