Наше баке су их правиле са пуно љубави: Рецепт за старинске гурабије које смо сви обожавали!

Састојци:

2 јајета
150 г брашна
70 г масти
лимунова корица
70-100 г шећера
100 г сецканих ораха
1 кашичица соде бикарбоне или прашка за пецива
1 кашичица екстракта ваниле
1 ванилин шећер

Припрема:

У маст додајте једно јаје и једно жуманце, ванилин шећер, ванилу, корицу лимуна и све пенасто умутите. додајте брашно са содом или прашком за пециво, мало умесите, па додајте још једну кашику брашна. Лепо умесите тесто. Покријте и оставите у фрижидеру пола сата. Развуците тесто на дебљину 1/2 цм и вадите мале колачиће чашом. Сваки колачић провуците кроз преостало беланце, па умочите у сецкане орахе. Ређајте у плех обложен пек папиром и пеците на 200°Ц око 15-17 минута.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...