HAJDUČKA TEPSIJA: Izvrsno jelo naših predaka

0
2533

 

Ovo tradicionalno jelo naših predaka u Hercegovini se zadržalo sve do današnjih dana.

Za ovaj specijalitet potrebni su sledeći sastojci:

  • 1kg teletine (ili jagnjetine),
  • 1kg crnog luka,
  • 2 zelene paprike,
  • 2 kašike iseckanog peršuna,
  • beli luk,
  • 250ml belog vina,
  • šoljica vode,
  • 2 kašike ulja,
  • biber i so.

Priprema: 

Operite meso, prosušite ga krpom, posolite i u njega dodajte beli luk. Tako napunjeno meso stavite u glineni sud i prekrijte ga lukom. Papriku iseckajte na listiće, pa je, u posebnoj činiji izmešajte sa peršunom, biberom i vinom, a zatim tu smesu posolite po ukusu. U ovo dodajte i šoljicu vode i ulja. Ovim rastvorom prelijte meso, prekrijte ga poklopcem i stavite ga u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni celzijusa i peći minimum 1 sat i 15 minuta. Za to vreme nikako nemojte podizati lonac od tepsije.

Pročitajte i  СМЕЈУ ЛИ СРБИ ДА СЛАВЕ НОЋ ВЕШТИЦА? Владика Николај објаснио шта се крије иза овог празника ОВО ЈЕ ЈЕДИНИ НАЧИН ДА МУ СЕ ИСПРАВНО ПРИСТУПИ

Možete ga servirati sa domaćim hercegovačkim krompirom.

tepsija za hajduke
Hajdučka tepsija

 

Izvor: http://www.hercegovinapromo.com/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име