HAJDUČKA TEPSIJA: Izvrsno jelo naših predaka

 

Ovo tradicionalno jelo naših predaka u Hercegovini se zadržalo sve do današnjih dana.

Za ovaj specijalitet potrebni su sledeći sastojci:

  • 1kg teletine (ili jagnjetine),
  • 1kg crnog luka,
  • 2 zelene paprike,
  • 2 kašike iseckanog peršuna,
  • beli luk,
  • 250ml belog vina,
  • šoljica vode,
  • 2 kašike ulja,
  • biber i so.

Priprema: 

Operite meso, prosušite ga krpom, posolite i u njega dodajte beli luk. Tako napunjeno meso stavite u glineni sud i prekrijte ga lukom. Papriku iseckajte na listiće, pa je, u posebnoj činiji izmešajte sa peršunom, biberom i vinom, a zatim tu smesu posolite po ukusu. U ovo dodajte i šoljicu vode i ulja. Ovim rastvorom prelijte meso, prekrijte ga poklopcem i stavite ga u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni celzijusa i peći minimum 1 sat i 15 minuta. Za to vreme nikako nemojte podizati lonac od tepsije.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Možete ga servirati sa domaćim hercegovačkim krompirom.

tepsija za hajduke
Hajdučka tepsija

 

Izvor: http://www.hercegovinapromo.com/

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...