Одличан рецепт: Колач са шљивама и посипом од шећера и презле

0
1132

Као меру користите шољу од 2 дл.

За тесто вам је потебно:

– 3 јајета
– шоља шећера
– шоља уља
– шоља јогурта
– шоља гриза
– шоља брашна
– прашак за пециво

Фил:
– око 800 гр шљива
– три супене кашике шећера

Посип:
– око 100 гр (или више) презле
– шећера према укусу
– мало уља

Pročitajte i  Како је српски артиљерац Радоје Рака Љутовац помоћу старог топа оборио немачки авион и ушао у историју

Умутитe све састојке за тесто, половину истресите у малу тепсију и пеците на 200 степени десетак минута.
Потом ставите фил који се добије када се кратко издинстају шљиве са шећером (ставите и сав сок који пусте). Покријте остатком теста и пеците још двадесетак минута.
Одозго ставите посип од презли, какав иде на кнедле са шљивама (пропржите, на мало уља, шећер и мрвице).

Pročitajte i  ГАДИЛИ СМО ЈОЈ СЕ: Ужасно мишљење Ане Краус, жене Вука Караџића, о Србима и правосалвљу!

Пријатно!

извор: Лепи Брка Гастрономад, Александра Босиочић Дроњић

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име