Одличан рецепт: Колач са шљивама и посипом од шећера и презле

Као меру користите шољу од 2 дл.

За тесто вам је потебно:

– 3 јајета
– шоља шећера
– шоља уља
– шоља јогурта
– шоља гриза
– шоља брашна
– прашак за пециво

Фил:
– око 800 гр шљива
– три супене кашике шећера

Посип:
– око 100 гр (или више) презле
– шећера према укусу
– мало уља

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Умутитe све састојке за тесто, половину истресите у малу тепсију и пеците на 200 степени десетак минута.
Потом ставите фил који се добије када се кратко издинстају шљиве са шећером (ставите и сав сок који пусте). Покријте остатком теста и пеците још двадесетак минута.
Одозго ставите посип од презли, какав иде на кнедле са шљивама (пропржите, на мало уља, шећер и мрвице).

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Пријатно!

извор: Лепи Брка Гастрономад, Александра Босиочић Дроњић

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...