Kao meru koristite šolju od 2 dl.
Za testo vam je potebno:
– 3 jajeta
– šolja šećera
– šolja ulja
– šolja jogurta
– šolja griza
– šolja brašna
– prašak za pecivo
Fil:
– oko 800 gr šljiva
– tri supene kašike šećera
Posip:
– oko 100 gr (ili više) prezle
– šećera prema ukusu
– malo ulja
Umutite sve sastojke za testo, polovinu istresite u malu tepsiju i pecite na 200 stepeni desetak minuta.
Potom stavite fil koji se dobije kada se kratko izdinstaju šljive sa šećerom (stavite i sav sok koji puste). Pokrijte ostatkom testa i pecite još dvadesetak minuta.
Odozgo stavite posip od prezli, kakav ide na knedle sa šljivama (propržite, na malo ulja, šećer i mrvice).
Prijatno!
izvor: Lepi Brka Gastronomad, Aleksandra Bosiočić Dronjić