Recept za lenju pitu na starinski način: Najslađa poslastica iz bakine kuhinje

0
1351
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

– 5 jaja – 1.5 solja šećera – pola šolje mleka – 1 solja ulja – 2 solje brašna – kesica praška za pecivo

Nadev:

– 2 kg jabuka (krupnijih) – 200 g šećera – malo cimeta mlevenog – 1 vanilin šećer

Priprema:

Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo.

Pročitajte i  Holivudske zvezde pravoslavne vere: Poznate ličnosti koje slave naš Božić

Polovinu testa sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapeče.

Za nadev očistiti i izrendati jabuke, pomešati ih sa šećerom i dinstati dok sav sok ne ispari.

Dodati cimet i vanilin šećer, promešati i pažljivo sipati na testo. Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolač u pećnicu.

Pročitajte i  Princes krofna torta: Kremasta i hrskava poslastica za sve generacije

Peći na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pećnici. Proveriti testo sa čačkalicom.

Pečen i ohlađen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.

Prijatno!

Izvor: Coolinarka

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime