Рецепт за лењу питу на старински начин: Најслађа посластица из бакине кухиње

0
1787
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

– 5 јаја – 1.5 соља шећера – пола шоље млека – 1 соља уља – 2 соље брашна – кесица прашка за пециво

Надев:

– 2 кг јабука (крупнијих) – 200 г шећера – мало цимета млевеног – 1 ванилин шећер

Припрема:

Добро умутите јаја са шећером, па додати млеко, уље, брашно и прашак за пециво.

Pročitajte i  Рука Светог Јована Крститеља: Светиња која је прешла велики пут од Јерусалима до Цетиња

Половину теста сипати у подмазану и брашном посуту тепсију и ставити да се мало запече.

За надев очистити и изрендати јабуке, помешати их са шећером и динстати док сав сок не испари.

Додати цимет и ванилин шећер, промешати и пажљиво сипати на тесто. Преко јабука сипати други део теста и вратити колач у пећницу.

Pročitajte i  Сви знамо за шопску салату, али не знамо ко је у Србији народ по имену Шопи

Пећи на 190 степени у претходној загрејаној пећници. Проверити тесто са чачкалицом.

Печен и охлађен колач сећи на коцке, а по жељи посути са шећером у праху.

Пријатно!

Извор: Coolinarka

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име