Recept za lenju pitu na starinski način: Najslađa poslastica iz bakine kuhinje

0
1611
Foto: Jutjub/printskrin

Sastojci:

– 5 jaja – 1.5 solja šećera – pola šolje mleka – 1 solja ulja – 2 solje brašna – kesica praška za pecivo

Nadev:

– 2 kg jabuka (krupnijih) – 200 g šećera – malo cimeta mlevenog – 1 vanilin šećer

Priprema:

Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo.

Pročitajte i  Recept za starinske kiflice koje mirišu na detinjstvo: Svi smo ih obožavali, a naše bake su ih stalno pravile!

Polovinu testa sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapeče.

Za nadev očistiti i izrendati jabuke, pomešati ih sa šećerom i dinstati dok sav sok ne ispari.

Dodati cimet i vanilin šećer, promešati i pažljivo sipati na testo. Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolač u pećnicu.

Pročitajte i  Pita od krompira kakvu još niste jeli: Lagan obrok pun povrća koji ne goji, a izuzetno je hranljiv

Peći na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pećnici. Proveriti testo sa čačkalicom.

Pečen i ohlađen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.

Prijatno!

Izvor: Coolinarka

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime