Рецепт за лењу питу на старински начин: Најслађа посластица из бакине кухиње

Састојци:

– 5 јаја – 1.5 соља шећера – пола шоље млека – 1 соља уља – 2 соље брашна – кесица прашка за пециво

Надев:

– 2 кг јабука (крупнијих) – 200 г шећера – мало цимета млевеног – 1 ванилин шећер

Припрема:

Добро умутите јаја са шећером, па додати млеко, уље, брашно и прашак за пециво.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Половину теста сипати у подмазану и брашном посуту тепсију и ставити да се мало запече.

За надев очистити и изрендати јабуке, помешати их са шећером и динстати док сав сок не испари.

Додати цимет и ванилин шећер, промешати и пажљиво сипати на тесто. Преко јабука сипати други део теста и вратити колач у пећницу.

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Пећи на 190 степени у претходној загрејаној пећници. Проверити тесто са чачкалицом.

Печен и охлађен колач сећи на коцке, а по жељи посути са шећером у праху.

Пријатно!

Извор: Coolinarka

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...